علي ماهفروزي افزود:در اين فصل از کاوشهاي باستان شناسي ،ادامه لايه نگاري سال گذشته به منظور شناسايي توالي فرهنگي دوران پيش از تاريخ در حوزه درياي خزر و ادامه کاوش در گورستان گوهر تپه، متعلق به دورههاي برنز جديد و عصر آهن مورد توجه قرار گرفته است.
وي با بيان اينکه بخش سوم اين پروژه بر روي پشتهاي متمرکز شده که پيش بيني ميشود حصار محوطه گوهر تپه است،تصريح کرد:در صورتي که حصار بودن اين بخش تائيد شود فرضيهاي مبني بر اينکه اين مکان محوطه شهرنشيني است اثبات ميشود.
اين مقام مسئول با اشاره به اينکه با روش مغناظيسي بخشهايي از اقدامات، انجام گرفته و نتايجي را به دنبال داشته است،ابراز اميدواري کرد که با نتايجي که از کاوشهاي باستان شناسي به دست مي آوريم به پاسخ مورد نظر برسيم.
مدير پايگاه پژوهشي غارهاي باستاني مازندران خاطرنشان کرد:دوره گذر از عصر برنز جديد به عصر آهن يکي از مشکلات اساسي باستان شناسي ايران مخصوصا نيمه شمالي ايران است.
ماهفروزي اين دوره را پر ابهام توصيف کرد و گفت:بيشتر کاوش هايي که در اين دوران انجام گرفته بايد تکنيکي صورت ميگرفت که متاسفانه در گذشته اين گونه نبوده است.
وي يادآور شد:يکي از اقدامات مثبت در حال انجام کاوش به روش تکنيکي در گوهر تپه در دوه برنز و عصر آهن در حال انجام است./117
انتهای پیام/