رضا نيکپور در ادامه خاطر نشان کرد: پس از به پايان رسيدن وقت تعيين شده براي امضاي بيانيه، اين بيانيه به همراه امضاي انجمنها به رياست سازمان ميراث فرهنگي تحويل داده ميشود.
وي اضافه کرد: در اين بيانيه، دستاندرکاران جشنواره به نمايندگي شماري از سازمانهاي مردمنهاد دوستدارِ ميراث فرهنگي از مسؤولان کشوري خواستار همکاري و ياري رساندن به ايرانيان با استفاده از ابزارهاي رسانه ملي و آموزش رسمي براي پربار شدن و به آيين شدن سنتها و سورهاي وابسته به اين جشن، از چهارشنبهسوري تا سيزدهبهدر شدند.
به گفته اين مقام مسئول در انجمن ديدهبانهاي يادگارهاي فرهنگي و طبيعي ايران؛ همچنين دست اندرکاران جشنواره در اين بيانيه خواستند تا از فرصت به وجود آمده براي گسترش فرهنگ نوروز و زندهسازي آن در برخي مناطق، بهويژه در بخشهايي از حوزه تمدني ايران چون خطه جنوب خليجِ فارس و ميانرودان يا عراق که اين جشن در آن مناطق زدوده شده است، بهره ببرند.
وي تصريح کرد: همچنين در اين بيانيه خواستار برخورد با هر گونه تحريف در تاريخ آن، به هر شکل و در هر گوشهاي از جهان، بهگونهاي رسمي در عينِ پذيرش تنوع و گوناگونيِ آيينهاي نوروزي و کوشش براي پاسداري از اين رنگارنگي شد.
دبير انجمن ديدهبانهاي يادگارهاي فرهنگي و طبيعي ايران گفت: با تشکيل دادن اتحاديه بزرگ اقوام ايراني، ديگر کشورها ميتوانند روي زمينههاي همگرايي در حوزههاي سياسي، فرهنگي، اقتصادي و تبادلات اجتماعي، چون سرمايهگذاريهاي مشترک، تحقيقات مشترک علمي، برنامهريزيهاي مشترک فرهنگي، نظام آموزش مشترک تا سطح دانشگاه و بهويژه تدوين کتاب درسي مشترک تاريخ که ضرورتي جدي است، کار کرده و به وحدت عمل برسند.
خاطر نشان ميشود:اولين جشنواره نوروز توسط انجمن فرهنگي ايرانزمين (افراز)، انجمن ايلامشناسي ايران، انجمن دهکده سبز، فريوان سپينود، ايراندخت آريا و ديدهبان يادگارهاي فرهنگي و طبيعي ايران با ياري و همکاري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و کانون جهانگردي و اتومبيلراني جمهوري اسلامي ايران در مجموعهي فرهنگي سعدآباد برگزار شد./119
انتهای پیام/