توانمندسازي سفال ايلام در هفت‌تپه

مسئول بخش معرفي و آموزش پايگاه ميراث جهاني چغازنبيل در گفتگو با ميراث آريا(chtn)ضمن بيان اين مطلب افزود:‌ بر اساس برنامه‌اي با عنوان \"احياي سفال ايلام باستان\" از سال گذشته با انتخاب 20 سفالگر، يک سري آگاهي براي وحدت بخشي بر روي آثار سفال ايلام باستان به سفالگرها ارائه شد.

سيد مهدي رضويان در ادامه خاطرنشان کرد: بر اين اساس در چند ماه پيش اولين همايش پيرامون اين موضوع برگزار شد و از تمامي اين سفالگرها دعوت به عمل آمد.

وي اضافه کرد: در اين همايش‌ها سفالگر ضمن آشنايي با سبک سفال‌ شهرهاي ديگر از جمله آبادان، شوشتر، شوش و دزفول به توانائي‌هاي يکديگر نيز پي بردند.

وي با بيان اينکه در همايش ياد شده چهار موضوع کنفرانس \"سفال هفت تپه\"، \"سفال چغازنبيل\" و \"سفال شوش\" ارائه شد افزود: پس از اين آشنائي و معرفي، يک پرسش که چرا بايد سفال ايلام در منطقه خوزستان احيا شود براي سفالگرها توجيه شد.

به گفته اين مقام مسئول در بخش برپايي نمايش مولاژ ايلامي؛ هر دو هفته يکبار در قالب پاورپوينت، اطلاعاتي در مورد سفال ايران با موضوعاتي چون تأثيرپذيري و تأثيرگذاري سفال ايلام به مناطق ديگر ايران چون تلباکون، سيلک و...ارائه شد.

رضويان اظهار داشت: با ارائه اين اطلاعات و زمينه، سفالگرها با يک برنامه مشخص در سبک کاري و با موضوع مشترک \"سفال ايران\" نسبت به توليد، احياي سفال و انواع اشياي شاخص ايلامي در داخل و خارج از کشور اقدام کردند.

وي در يايان يادآور شد: از نتايج توليدات مولاژها در موزه مولاژ واقع در باغ موزه هفت تپه مي‌توان به مولاژ تزئيناتي چون گردنبند، انگشتر و پيه سورز مربوط به دوران ايلام به صورت سفال اشاره کرد./119

انتهای پیام/

کد خبر 1389012128