تنوع خوراکي‌هاي سنتي در جذب گردشگران موثراست

به گزارش ميراث آريا(CHTN)، کارشناس واحد مردم شناسي اداره کل ميراث فرهنگي ،صنايع دستي وگردشگري استان کرمان گفت: دراين استان تقريبا مي‌توان تمام آب و هواي دنيا را از گرمسيري و سردسيري تا بياباني و مديترانه اي و... در پهنه گسترده اش مشاهده کرد.

فاطمه رضاپور افزود:استان کرمان به لحاظ تمدن ديرينه،مردمان هنرمند و پر استعداد،مواريث فرهنگي ،ابنيه تاريخي و باستاني،اقوام و مليت‌هاي مختلف و امکانات بالقوه فراوان، تمايز ويژه‌اي براي اين سرزمين به وجود آورده است.

رضاپور اظهار داشت:امروزه بيش از چندين هزار نوع خوراک اصيل و سنتي در بين اقوام مختلف ايراني به ثبت رسيده است ولي ورود انواع غذاهاي آماده و باپخت آسان، اکثريت افراد را مجذوب خود کرده است.

وي تصريح کرد:ورود اين غذاها همچنين موجب شده تابسياري از خوراکي هاي مغذي سنتي که به نوعي متنوع ترين ميراث نياکان اين سرزمين به شمار مي روند،به فراموش خانه تاريخ سپرده شوند.

کارشناس واحد مردم شناسي اداره کل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان کرمان تاکيد کرد: در مقابل، بسياري از کشورهاي جهان بابهره گيري از اين فرهنگ و سنت توانسته اند هر ساله شمار قابل توجهي از گردشگران و سياحان ملل مختلف را به سوي سرزمين‌هاي خود هدايت کنند.

وي تاکيد کرد:اينک و در شرايطي که پايه هاي اصالت خوراک‌هاي سنتي کشورمان دستخوش تزلزل وتغييرات فراواني شده است سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي وگردشگري برآن شد تا با برپايي چندين جشنواره خوراک سنتي محلي درحفظ،تقويت و اشاعه اين هنر به يادگار مانده از گذشتگان اقدام کند.

رضاپورگفت:اميدوارم بابرپايي اين جشنواره و با شناساندن اين خوراک‌ها،گرايش به غذاي آماده وفانتري فاقد ارزش ،در بين نسل جوان کمرنگ شود.

وي با اشاره به شيريني هاي اين استان که مورد استقبال گردشگران ومسافران قرار گرفته است ،افزود:کلمپه،کماچ سن،قوتو،چنگمال،خرمابريز،کپوکرماني،حلواسن و...از جمله اين شيريني ها است.

کارشناس واحد مردم شناسي اداره کل ميراث فرهنگي،صنايع دستي وگردشگري استان کرمان در ادامه بيان داشت:آبگوشت وآبگوشت بزقرمه،قاتق گوشت، عدس ،مرزنجوش،ريحان،بنه،پختو،اشکنه،پخته پياز،حليم بادمجان و... از غذاهاي سنتي کرمان هستند./117

انتهای پیام/

کد خبر 138901231