زري بافي و مخمل بافي تا 2014 به زندگي باز مي‌گردند

مدير کل توسعه و ترويج معاونت صنايع‌دستي در گفتگو با خبرنگار ميراث آريا(chtn)، ضمن بيان اين مطلب گفت: در حال حاضر دو پرونده دانش سنتي پارچه‌هاي مخمل و دانش سنتي پارچه‌هاي زربفت در مرحله ثبت جهاني است.

ويدا توحدي ادامه داد: پرونده اين دو رشته اوايل فروردين ماه سال جاري تکميل و به منظور ثبت در فهرست جهاني سال 2010 يونسکو ارسال شد.

وي با اشاره به اينکه در ماه‌هاي آينده در انتظار ثبت جهاني اين دو پرونده در فهرست نيازمند پاسداري فوري يونسکو هستيم، اظهار داشت: معاونت صنايع‌دستي در تلاش براي بهره مندي از راهکاري بين المللي جهت حفظ و احياء رشته‌هاي در معرض فراموشي صنايع‌دستي است.

مدير کل توسعه و ترويج اين معاونت تصريح کرد: محدوديتي براي ارسال پرونده‌هاي ساير رشته‌هاي در خطر صنايع‌دستي وجود ندارد و تنها اين پرونده‌ها بايد داراي ارزش ثبت جهاني باشند.

اين مقام مسئول تأکيد کرد: بر اساس برنامه ريزي‌هاي انجام شده پس از ثبت اين پرونده‌ها، معاونت صنايع‌دستي کشور بايد در مدت زمان چهار سال آن‌ها را به چرخه توليد بازگرداند.

توحدي با بيان اينکه به منظور بازگرداندن اين رشته‌ها به چرخه توليد از سوي اين معاونت پيشنهاداتي به يونسکو ارائه شده است، گفت: مطالعه و شناسايي ظرفيت‌هاي موجود، کاربردي و هدفمند کردن رشته‌هاي در حال فراموشي، ترويج و فرهنگ سازي محصولات با ساخت فيلم‌هاي آموزشي و تهيه انواع بروشور و انجام فعاليت‌هاي تبليغاتي از جمله پيشنهادات مطرح شده است.

وي در ادامه اظهار داشت: همچنين مواردي چون توليد تيزرهاي تبليغاتي، مستندنگاري، طراحي و نمونه سازي از رشته‌هاي در خطر و معرفي محصول در سايت‌هاي الکترونيکي نيز پيشنهاد شده است.

مدير کل توسعه و ترويج اضافه کرد: در صورتي که اين موارد مورد پذيرش سازمان بين المللي يونسکو باشد، براي اجراي آن‌ها و بازگرداندن حيات به رشته‌هاي در معرض فراموشي چهار سال زمان داريم.

ويدا توحدي يادآور شد: با برگشت اين رشته‌ها به چرخه توليد اين رشته‌ها به عنوان ميراث نمونه کشورمان توسط يونسکو به ثبت مي‌رسد و اين راهکار در حفظ آن‌ها به نام ايران موثر خواهد بود.

111/

انتهای پیام/

کد خبر 1389012415