وي به ويترين ديگري مربوط به سفال هزاره ششم تا هزاره پنجم کشف شده از بخشهاي مختلفي چون خوزستان و فارس اشاره کرد و در ادامه درباره ظرفهاي سفالي کشف شده از اسماعيلآباد تهران توضيح داد و گفت: ثبت و نقش اين ظرفها نمادي از چمنزار و موج دريا و زندگي است.
اين کارشناس موزه ملي در مورد ريتون سفالي به نمايش گذاشته شده در يکي از ويترينها به حاضران گفت: اين ريتون سفالي با دسته زنبيلي به شکل ماهي و اشکال هندسي نماد نوعي از تفکر و باور است که از يکي از مناطق استان فارس بدست آمده است.
پس از بازديد موسوي و هيأت همراه وي از اشياي دورههاي مختلفي چون ساساني، اشکاني و هخامنشي بازديد از اشياي دوره اسلامي چون دو مينياتور از مکتب تبريز و شيراز آغاز شد.
مينياتور مکتب تبريز مربوط به دوره صفوي است که چهره منقوش به نصوير کشيده شده در آن بيشتر شبيه يک چهره مغولي است.همچنين مينياتور خمسه نظامي مربوط به مکتب شيراز ديدار خسرو و شيرين را به نمايش گذاشته است.
دو جلد کتاب قرآن مربوط به آستانه شيخ صفيالدين اردبيلي منقوش به خط نسخ و ثلث مربع از ديگر آثاري بود که معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي از آن بازديد کرد.
بازديد از ويترين اشياي زرين و طلايي همچون؛ اشياي سکه دوره اسلامي، يک جفت گوشواره مرصع و لوحهاي سيمين معروف داريوش در بخش ديگر اين بازديد به گروه ميهمان معرفي شد.
کارشناس موزه ملي درباره سکه زرين بهرام دوم مربوط به دوره ساساني گفت: در اين سکه براي اولين بار چهره پادشاه، ملکه و وليعهد حک شده است.
جام نقره منقوش به دو ايزد بانو از مرودشت فارس مربوط به هزاره سوم پيش از ميلاد آخرين اثري بود که به اعضاي معاونت گردشگري سازمان ميراث فرهنگي معرفي شد./119
انتهای پیام/