راز سر به مهر پرديس کوروش برملا مي‌شود

سرپرست داخلي پايگاه ميراث جهاني پاسارگاد در گفتگو با ميراث آريا(chtn)ضمن بيان اين مطلب افزود: بررسي فعاليت¬هاي پيشين در منطقه پاسارگاد نشان مي‌دهد که متأسفانه اسناد يا گزارشي مبني بر فعاليت‌هاي پژوهشي در زمينه گياه‌شناسي و گياه باستان‌شناسي اين منطقه وجود ندارد.

محمد نصيري حقيقت در ادامه خاطرنشان کرد: تنها در مجموعه تخت جمشيد (پرسپوليس) براي اولين بار چند تن از دانشجويان کارشناسي ارشد براي پايان‌نامه خود به اين موارد توجه کردند.

اين کارشناس اضافه کرد: از سال 1383 فعاليت¬هاي گياه شناسي منطقه پاسارگاد و تنگهبلاغي آغاز شد که در نتيجه بيش از 200 گونه گياهي شناسايي شد و نيز خواص داروئي برخي از گياهان مورد بررسي قرار گرفت.
وي با اشاره به اعلام ايکوموس جهاني مبني بر نامگذاري سال 2010 به عنوان سال ميراث کشاورزي افزود: شناسايي گياهان باغ شاهي پاسارگاد توسط گياه باستان‌شناسان با استفاده از جديدترين روشها و تکميل پروژه گياه‌شناسي و بازسازي باغ پرديس کوروش در قالب انيميشن يا به صورت ماکت و يا در فضايي مناسب در منطقه پيش‌بيني شده است.
به گفته اين مقام مسئول در پايگاه ميراث جهاني پاسارگاد؛ از نگاه باستان‌شناسي برخي از گياهان مانند گل‌سنگ‌ها خطرناک محسوب مي‌شوند. چراکه با جذب رطوبت باعث تخريب تدريجي سنگ‌ها مي‌شوند.

وي در پايان يادآور شد: همچنين شيره و رزين برخي از گياهان نيز باعث از بين رفتن لايه‌هاي سطحي بناهاي تاريخي و سنگ نوشته‌ها مي‌شود.

خاطرنشان مي‌شود: براساس بررسي‌هاي انجام شده مناطق پاسارگاد و تنگه بلاغي جزو مناطق نيمه خشک ايران با متوسط بارش 400-250 ميليمتر داراي زمستان‌هاي نسبتاً سرد و تابستان‌هاي نيمه گرم هستند. بارشهاي اين منطقه اغلب در فصل پائيز و زمستان رخ مي‌دهد. /119



انتهای پیام/

کد خبر 1389012712