وي با بيان اينکه متاسفانه هيچ سازماني متولي اين امر نيست، متذکر شد: حل معضل زبالههاي توليد شده در گردشگري نيازمند نگاه فرابخشي از سوي سازمانهاي دولتي ذيربط و بخش خصوصي است.
عظمي با بيان اينکه بسياري از مردم براين باورند که دولت وظيفه جمعآوري زبالهها را در طبيعت بر عهده دارد، بيان داشت: اين باور غلطي است؛ چراکه دولت به تنهايي نميتواند عهدهدار مسئوليت جمعآوري زبالههاي رها شده در طبيعت به واسطه حضور گردشگران باشد.
وي با بيان اينکه از دولت نيز نميتوان انتظار داشت که اين مسئوليت را به تنهايي به عهده بگيرد، افزود: به طور کلي اين باور اشتباهي است که مردم زبالههاي خود را در طبيعت رها کنند با اين تصور که ارگاني دولتي بايد متولي جمعآوري آنها باشد؛ از سوي ديگر سازمانهاي مردم نهاد نيز به تنهايي نميتوانند اين مسئوليت را بر عهده بگيرند و لازم است ارگانهاي دولتي حمايتهاي لازم را از آنها به عمل آورند.
عظمي با بيان اينکه دو رويکرد اساسي در نحوه برخورد با زبالههاي توليد شده در گردشگري وجود دارد، اظهار داشت: يکي از اين رويکردها فرهنگسازي براي نحوه برخورد با طبعيت است و رويکرد دوم اينکه پيشبينيهاي لازم براي اين موضوع از سوي ارگانهاي مسئول و جوامع ميزبان انديشيده شود.
اين کارشناس گردشگري خاطرنشان کرد: رسانهها و جرايد نيز بايد با همکاري دستاندرکاران گردشگري و گروههاي فعال در اين زمينه جايگاه اين بحث را به طور مرتب به مردم يادآوري کنند.
/115
انتهای پیام/