معرفي ايران و چين به عنوان کهن‌ترين ميراث‌داران کشاورزي

به گزارش ميراث آريا(chtn) محمود طالقاني در ادامه خاطرنشان کرد: ‌سابقه انتخاب سال ميراث کشاروزي از سوي يونسکو به سال2004 برمي‌گردد که طي جلسات متعدد يک طرح مقدماتي تدوين و به يونسکو ارائه شد که از جمله مي‌توان به برگزاري کنفرانس‌هاي بين‌المللي با هدف شناسايي ميراث روستايي به کشاورزي پيش از اعلام ميراث کشاورزي اشاره کرد.

وي اضافه کرد: در اين راستا اولين کلنگ کارگاه موزه ميراث روستايي گيلان در سال 1384 به زمين زده شد.

وي با بيان اينکه از مجموعه برنامه‌هاي پيشنهاد شده به يونسکو مجموعه کنفرانس آب و محيط زيست و توسعه پايدار در مناطق خشک و نيمه خشک پذيرفته شد افزود:‌ کشور ايران و چين به‌ عنوان کهن‌ترين ميراث‌داران کشاورزي به ويژه آب انتخاب و نخستين کنفرانس در اين‌باره با مشارکت سه دانشگاه از ايران، چين و فرانسه برگزار شد.

طالقاني با اشاره به اينکه دومين کنفرانس در ارديبهشت ماه سال گذشته در تهران و يزد با عنوان آب،‌محيط زيست و توسعه پايدار مناطق خشک و نيمه خشک برگزار شد افزود:‌در کنفرانس دوم علاوه بر سه دانشگاه ذکر شده سازمان ميراث فرهنگي، فرهنگستان هنر جمهوري اسلامي،‌ وزارت نيرو و مرکز ملي جهاني شدن حضور داشتند.

وي يادآورشد: مجموعه مقالات اين کنفرانس به صورت لوح فشرده و به زبان انگليسي توسط پژوهشگاه فرهنگ کاربردي تهران چاپ و منتشر شد.

اين کارشناس با بيان اينکه يکي از محورهاي اصلي کنفرانس دوم،‌ موضوع ميراث کشاورزي و مديريت آب بود تصريح کرد: سومين مجموعه کنفرانس قرار است در سال 2011در فرانسه برگزار شود.

وي هدف از برگزاري مجموعه کنفرانس سوم را جمع‌بندي نتايج دو کنفرانس ايران و چين عنوان کرد و گفت: يکي از بزرگ‌ترين دستاوردهاي اين کنفرانس‌ها اين بود که براي نخستين‌بار در سطح بين‌المللي کارشناسان و پژوهش‌گران بخش‌هاي سخت‌افزاري و حوزه‌ کشاورزي و آب در کنار کارشناسان و پژوهشگران بخش فرهنگي منابع آب قرار گرفتند تا براي رفع مشکلات مختلف کشاورزي و آبياري پيشرفته راه حل‌هاي مشترک ارائه دهند.

اين کارشناس دستاورد ديگر کنفرانس يزد را مقاله‌ يکي از همکاران دانشگاه ليسبون عنوان کرد.

خاطرنشان مي‌شود؛ در اواخر سال‌هاي قرن 16 ميلادي، پادشاه پرتغال به چند کارشناس دربار خود دستور مي داد که با رفتن به يزد در مورد نظام آبياري يزد تحقيق کنند. /119

انتهای پیام/

کد خبر 1389012958