وي تصريح کرد: در صورتيکه نگاه علمي و کاربردي را در کنار نگاه هنري به موضوع سنگ هاي قيمتي و نيمه قيمتي داشته باشيم مي توانيم از پتانسيل بالاي اين هنر- صنعت در بحث صادرات استفاده کنيم.
مدير کل توسعه و ترويج معاونت صنايعدستي کشور در ادامه افزود:متاسفانه در بسياري از موارد ما شناخت کافي از سنگهاي قيمتي در اکتشافاتمان نداريم در حاليکه تنها 60 نوع سنگ عقيق در ايران شناسايي شده است.
وي با بيان اينکه نبود متولي هنري و صنعت دستي باعث کندي فرآوري سنگ هاي قيمتي شده است ، افزود: در حال حاضر استانهاي قم، خراسان، کرمان، همدان، اصفهان، سمنان و کردستان داراي منابع غني در بخش سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي هستند که متاسفانه در بيشتر آنها تنها اکتشاف صورت مي گيرد.
توحدي معدن عقيق قم و فيروزه نيشابور را از با اهميت ترين معادن کشور برشمرد و تصريح کرد: از مهمترين مشکلات فعاليت در حوزه صنعت سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي در ايران فقدان قوانين و تعرفههاي مشخص، عدم سرمايهگذاري دولت بر روي معادن و مراکز تراشدهنده، پردازش و سازنده جواهرات، نبود قوانين حمايتي، کمبود مؤسسات آموزشي و پژوهشي خاص اين صنعت، عدم شناسايي دقيق معادن کشور به همراه کاستيهايي چون فقدان بورس و بازار سنگهاي قيمتي، نبود تکنولوژيهاي نوين و نيروي کار متخصص است. /106
انتهای پیام/