به گزارش ميراث آريا (chtn)، «بان کي مون» ـ دبير‌کل سازمان ملل متحد ـ در پيامي روز جهاني زمين مصادف با 22 آوريل / دوم ارديبهشت را يادآور شد و عنوان کرد: تمامي دولتمردان اقتصاددانان و بازرگان و تمامي شهروندان و ساکنان اين کره خاکي بايد براي از دست ندادن محل زندگي خود از آن حفاظت و مراقبت کنند. ما بايد به زمين احترام بگذاريم و از ماهيت آن دفاع کنيم.

«بان کي مون» خاطرنشان کرد: زمين و تنها خانه ما هم اکنون تحت فشار است. ما به عنوان مخلوقات برتر، محل زندگي خود را با انواع آلاينده‌ها آلوده کرديم و باعث فرسايش و از ميان رفتن آن شديم. زمين در تمام طول تاريخ زندگاني بشر نقش اساسي ايفا کرده است و تاريخچه گويايي دارد.

زمين ما تنها کره قابل سکونت در کهکشان است که ميلياردها انسان، انواع گونه‌هاي جانوري و گياهي و ساير موجودات را بر خود حمل مي‌کند، بدون آن که انتظاري داشته است. زمين مادر ماست، اما نبايد طوري با اين مادر مهربان رفتار کنيم که از بين برود. بايد مراقب او باشيم.

دبير‌کل سازمان ملل متحد افزود: تغييرات روز افزون و ناخوشايند جوي و نازک شدن لايه اوزون از مهمترين مسايل در از ميان رفتن زمين و فرسوده شدن آن است. تنوع زيست محيطي و گونه‌هاي جانوري در زمين به شدت با وجود اين ناملايمات در حال کاهش نسل هستند. به طوري که هم اکنون شاهد انقراض نسل برخي از موجودات هستيم. آب‌هاي زير زميني و سطحي و منابع معدني تا حد قابل ملاحظه‌اي آلوده شدند. محصولات برگرفته از خاک و صنعت ماهي گيري هم به دليل ورود آلاينده‌هاي شيميايي کارخانجات و صنايع به شدت آلوده شدند.

«بان کي مون» ـ دبير‌کل سازمان ملل متحد ـ در ادامه بيانيه خود در رابطه با روز جهاني زمين گفت: پژوهشگران و محققان بيشتر بر مساله انسان‌هاي آسيب‌پذير چون بوميان توجه دارند؛ چرا که در صورت نابود شدن تنوع زيست محيطي و زيستگاه اين افراد،‌ ما شاهد انقراض نسل اين افراد هم خواهيم بود. افرادي که در حاشيه بيابان‌ها زندگي مي‌کنند، روستاييان فقير و بوميان، حاشيه‌نشينان و زاغه‌نشينان بيش از ديگران در معرض خطر تخريب زيستگاه قرار مي‌گيرند؛ چرا که اين افراد با تصفيه آب‌هاي سطحي و زير‌زميني، بارور کردن خاک از طريق سنتي و بدون استفاده از مواد شيميايي،‌ باعث شکوفايي و رشد محيط زيست مي‌شوند.

گفتني است، دبير‌کل سازمان ملل متحد در بخشي از بيانيه خود که به مناسبت روز جهاني زمين منشتر شد به اين موضوع اشاره کرد که ثبات و تحکيم محيط زيست نوعي هديه براي زمين‌ها محسوب مي‌شود.

اين مورد يکي از هشت هدف از اهداف برنامه توسعه هزاره است که يک دهه پيش توسط کشورهاي عضو سازمان ملل متحد - UN - ‌به تصويب رسيد.

همچنين زمان دستيابي به اين اهداف در سال 2015 ميلادي مشخص شده است.

اين در حاليست که «بان کي مون» در سپتامبر سال جاري ميلادي قرار است در نشستي که در نيويورک آمريکا برگزار مي‌شود به مساله اهداف توسعه هزاره پرداخته و کشورهاي جهان را به برنامه‌ريزي بهتر و سريعتر براي دست‌يابي به اين اهداف ترغيب کند.

اين مقام ارشد سازمان ملل متحد معتقد است که بدون داشتن يک زمين و محيط زيست مناسب نمي‌توان به اين اهداف دست يافت. 000

انتهای پیام/

کد خبر 138902047