معادن سنگهاي قيمتي خراسان رضوي شرايط نا مساعدي دارند

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي ، حبيب مولايي با بيان اين مطلب افزود: کشور ايران با گستردگي و تنوع زمين شناسي يکي از کشورهاي غني در حوزه ي سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي مي باشد ولي هنوز در اين زمينه شاهد بي توجهي و عدم حمايت مسئولين هستيم.

وي اظهار داشت: مي توان با حمايت سيستماتيک و توجه ويژه و همچنين نظارت بر اکتشاف، فرآوري، عرضه و فروش سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي تحولي را در اين بخش ايجاد کرد.

مولايي کار با اين گونه سنگ ها را پر زحمت، هزينه بر و فاقد نتيجه ي قطعي دانست و گفت: با توجه به موارد ذکر شده، بخش دولتي و خصوصي وارد اين حوزه نمي شوند و متخصصين اين امر نيز فاقد سرمايه براي ورود به اين بخش مي باشند ولي اگر در اين زمينه سرمايه گذاري شود مي توان به نتايج خوبي دست يافت.

وي تصريح کرد: در سراسر دنيا اتحاديه هاي تخصصي وجود دارد که بر همه ي مراحل کار در معادن سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي نظارت دارند، در ايران نيز اگر اين کار صورت بگيرد، شاهد پيشرفت اين صنعت و افزايش کيفيت، محصولات خواهيم بود و مي توانيم به بازارهاي بادوامي در داخل و خارج از کشور دست يابيم.

عضو هيات علمي گروه زمين شناسي دانشگاه آزاد مشهدگفت: سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي را نمي توان به عنوان يک قطب اقتصاد کشور در نظر گرفت ولي بي تاثير بر اقتصاد کشور نيست و با ايجاد نظارت هاي بيشتر و استفاده از حداکثر پتانسيل هاي موجود مي توان اين تاثير گذاري را افزايش داد.

وي توسعه ي اين صنعت را مستلزم سرمايه گذاري، تهيه ي نقشه هاي زمين شناسي ، استفاده از حداکثر پتانسيل موجود، بررسي بازار و خريدار و توجه متوليان اين امر دانست و گفت: اگر بخواهيم کار علمي انجام بدهيم و خواستار نتيجه ي مثبت باشيم بايد به موارد ذکر شده توجه ويژه کنيم./106


انتهای پیام/

کد خبر 1389020511