کاظم کياپاشا در ادامه خاطرنشان کرد: اسفند ماه سال گذشته موضوع ثبت معنوي خطبه شريفه حضرت زهرا (س) در فهرست ميراث ملي از سوي رئيس سازمان ميراث فرهنگي به علما و مراجع آيات عظام؛ وحيد خراساني، جوادي آملي، نوري همداني، مقتدايي؛ مدير حوزه علميه قم و مسعودي خميني؛ توليت آستانه مقدسه حضرت معصومه (س) پيشنهاد شد که اين موضوع با استقبال آيات عظام روبرو شد.
وي افزود: همچنين در اين ديدار قرار شد سازمان ميراث فرهنگي با توجه به رهنمونهاي مراجع عظام، اقدامات اجرايي پيرامون اين موضوع را آغاز کند. پس از اين ملاقات جلسههاي مربوط به ثبت اين موضوع آغاز شد.
دبير اجرايي ستاد ثبت معنوي خطبه شريفه حضرت زهرا (س) با اشاره به دريافت پيام از مراجع عظام و انتشار آنها در مقدمه خطبه يادآور شد: اقدام براي دريافت مقدمه علمي خطبه از آيت اله جعفري سبحاني و شناسايي و دريافت دو نسخه از قديميترين نسخههاي خطي خطبه از کتابخانه آستان قدس رضوي (مربوط به 884 و 1007 هجري قمري) يادآور شد: بر اساس تحقيقات صورت گرفته در منابع، اين خطبه در آثار هفت تن از علماي اهل سنت ذکر شده است.
کياپاشا افزود: همچنين متني از داخل خطبه ياد شده برگرفته شده از قديميترين نسخه خطي آستان قدس رضوي با عنوان يادبود به شرکت کنندگان در مراسم اهدا خواهد شد. قرار است حاشيه اين متن در مراسم ثبت معنوي خطبه، ممهور به مهر آيات عظام شود.
به گفته اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي؛ کهنترين سند موجود مربوط به کتاب \" بلاغات النساء\" نوشته يکي از علماي اهل سنت به نام ابولفضل احمد بن طاهر مروزي معروف به \" ابن طيفور\" است که در طول سالهاي 204 تا 280 هجري قمري ميزيسته است و پس از وي شش تن از علماي اهل سنت اين خطبه را در کتابهاي خود آوردند.
وي ادامه داد: فاطمه زهرا (س) اين خطبه را پس از رحلت پيامبر اکرم(ص) و کنار گذاشته شدن امير مومنان از خلافت، در مسجد پيامبر(ص) ايراد فرمودند.
کياپاشا با اشاره به برگزاري جلساتي با مدير روابط عمومي حوزه علميه قم به منظور برگزاري مراسم با ميزباني توليت آستانه مقدسه حضرت معصومه (س) تأکيد کرد: اين مراسم با سخنراني حضرت آيت اله حسيني بوشهري معاون حوزه علميه قم آغاز ميشود./118
انتهای پیام/