معاونان حفظ و احيا سهم خود را از استانداران بگيرند

به گزارش ميراث آريا (chtn) صبح امروز نخستين نشست هم‌انديشي ماهانه معاونان حفظ،‌احياء و ثبت آثار 30 استان کشور در محل معاونت حفظ و احياء و ثبت آثار سازمان ميراث فرهنگي واقع در عمارت مسعوديه برگزار شد.

مسعود علويان صدر در اين نشست به عنوان ميزبان اين هم‌انديشي خطاب به معاونان حفظ ،‌احياء‌ و ثبت آثار استان‌هاي کشور گفت:‌ تصويب و جذب اعتبارات در حوزه ميراث فرهنگي فرصتي فراهم مي‌کند تا مرمت و احياي بناهاي تاريخي به صورت جدي پيگيري شود.

وي با اشاره به اينکه مباني فرهنگي به صورت نرم‌افزاري بايد در استان‌ها جاري شوند،اظهار داشت:با توجه به ثبت جهاني رديف موسيقي ايراني فرصتي فراهم شده تا جشني پيرامون اين موضوع در استان‌هاي کشور برگزار شود.

اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي گفت:همچنين مي‌توان مراسم مختلفي در حوزه‌هايي مانند شعر و ادب ، معماري سنتي و احياي ميراث و ارزش‌هاي معنوي در استان‌هاي کشور ترتيب داد و وظيفه تبيين اين عناوين بر عهده معاونان ميراث استان‌ها کشور است.

وي متذکر شد:بر اساس تقسيم‌بندي‌هاي صورت گرفته يک سوم از مجموع اعتبارات فصل فرهنگ و هنر استانداري‌ها مربوط به معاونت‌هاي حفظ و احياء است و هر استاني که بتواند از سهم خود در اين فصل اعتبار شايسته‌اي دريافت کند از سوي اين معاونت مورد تشويق قرار خواهد گرفت.

معاون حفظ،‌احياء و ثبت آثار سازمان ميراث فرهنگي ادامه داد: معاونان حفظ و احياي استان‌هاي کشور بايد در راستاي انجام دور سوم سفرهاي استاني رياست جمهور يک موضوع پيرامون ارزش‌هاي معنوي را به ثبت رسانده و برنامه ويژه سالانه‌اي را اجرا کنند در اين راستا ايده‌هايي بايد طراحي شوند که همواره در ذهن و ياد مردم ماندگار شوند.

اين مقام مسئول با اشاره به وظايف معاونان حفظ و احياء در رابطه برگزاري برنامه‌هاي ويژه پيرامون مواردي چون اصالت خليج‌فارس در حوزه‌هاي فرهنگي،‌نقالي و شاهنامه‌خواني اظهار داشت: با توجه به برگزاري برنامه‌هاي هفته ميراث فرهنگي استان‌هاي کشور بايد سالانه دوبار نمايشگاه‌هاي موزه‌اي خاصي برگزار کنند.همچنين بايد برگزاري نمايشگاه‌هاي ملي و مشارکتي و نيز آموزش‌هاي محتوايي در موزه‌ها را در دستور کار خود قرار دهند.

علويان صدر به تشکيل ستادي به عنوان پدافند غير عامل به رياست سازمان ميراث فرهنگي اشاره کرد و گفت: استان‌ها نيز بايد با تشکيل اين ستاد ، اقداماتي همچون حفاظت کاربردي،‌موريتورينگ تمامي بناها و آثار، شناسايي نقاط قوت و ضعف،‌حفاظت الکترونيکي،‌ مديريت نيروي انساني و طراحي سيستم مديريتي در هنگام بروز حوادث طبيعي يا انساني را در دستور کار خود قرار دهند.

وي در توضيح اين مطلب با اشاره به لزوم ايجاد انبارهاي امن، کامل و مجهز در استان‌ها در برگزاري مانوري پيرامون اين موضوع تأکيد کرد.

معاون حفظ،احيا و ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي با اشاره به تشکيل ستادي به عنوان حمايت از دارندگان آثار تاريخي و فرهنگي بر لزوم تشکيل اين ستاد در استان‌ها تأکيد کرد .

/118

انتهای پیام/

کد خبر 1389020824