دوره آموزشي حفاظت و مرمت آثار کاغذي براي کارشناسان حرمين شريفين عراق

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي پژوهشگاه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري؛ 11 کارشناس از شاغلان آستان مقدس حضرت امام علي(ع) ، حرمين مطهر امام حسين (ع) و کاظمين (ع) و دانشکده علوم کربلا در اين دوره آموزشي شرکت کرده بودند.

فروغ کاسب سرپرست گروه حفاظت و مرمت آثار کاغذي و نسخ خطي پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي فرهنگي آشنايي با روش‌هاي گوناگون مرمت خيس به صورت تئوري و عملي، پاک‌سازي و لکه بري اثر به روش فيزيکي، تهيه چسب‌هاي گوناگون مرمتي، ساخت پوشه‌هاي نگهداري آثار کاغذي و سنجش اسيديته و تهيه محلول اسيد زدايي را از ديگر دروس آموزشي و عملي اين دوره برشمرد.

رويا بهادري رئيس گروه شناخت مواد و تکنولوژي نيز از آموزش کارشناسان عراقي در اين گروه و آشنايي با مفاهيم فن شناسي و آسيب‌شناسي آثار کاغذي، شرايط نگهداري آثار کاغذي (پايش محيطي)، تاثير آلودگي‌هاي جوي بر آثار کاغذي تاريخي، آلودگي‌هاي بيولوژيک و آشنايي با آزمايش‌هاي شيميايي و روش‌هاي ميکروسکوپي در شناسايي آثار کاغذي خبر داد.

به گفته وي؛ بازديد از بخش‌هاي دستگاهي پژوهشکده هم‌چون پراش سنجي و فلوئورسانس پرتو ايکس، سنگ شناسي، فلز شناسي، پرتونگاري اشعه ايکس، سال‌يابي و کارگاه‌هاي مرمت فلز، سفال، نقاشي و بافته و ارائه اطلاعات لازم در اين زمينه از ديگر برنامه‌هاي جانبي اين دوره آموزشي به شمار مي‌رود.

همچنين کارشناسان عراقي در طول آموزش دو هفته‌اي خود از کارگاه‌هاي مرمت مرکز اسناد و کتابخانه ملي ايران، دانشگاه تهران، کتابخانه بزرگ حضرت آيت ا... مرعشي نجفي و مراکز تحقيقاتي بيولوژي سازمان محيط زيست ديدن کردند./118

انتهای پیام/

کد خبر 1389021332