علياصغر برخوردار در ادامه خاطرنشان کرد: عرصه و حريم محوطه هفتتپه داراي سه لايه محدوده عرصه، حريم درجه يک و حريم منظر است.
وي با اشاره به مشخص شدن محدوده هر سه لايه يادشده بيان داشت: تا حد امکان مطالعات باستانشناسي سطح العرضي اين محوطه انجام شده است.
وي با بيان اينکه تعيين عرصه و حريم اين محوطه با استفاده از مطالعات باستانشناسي، مطالعات زيست محيطي مرتبط با محوطه اطراف تپتي اهر(براي بررسي بستر طبيعي)، مطالعات مردمشناسي انجام شده در پايگاه چغازنبيل و هفتتپه انجام شد افزود: همچنين اين گزارش با استناد به نقشههاي تهيه شده توسط باستانشناس آمريکائي\" مک آدامز\" از تپههاي بين شوش و هفتتپه، مطالعات دانشگاه شيکاگو(قبل از انقلاب) تکميل شد.
برخوردار با اشاره به اينکه در حال حاضر مساحت عرصه ياد شده 900 هکتار در نظر گرفته شده است افزود: همچنين محدوده حريم پنج هزار هکتار و محدوده حريم منظر نيز 17 هزار هکتار پيشنهاد شده است.
به گفته اين مقام مسئول در پايگاه چغازنبيل و هفتتپه؛ پس از تعيين عرصه و حريم، ضوابط و قوانين تعيين شده با نظارت کلي بر روي عرصه و حريم به تمام ادارهها و سازمانهاي مربوطه استعلام خواهد شد.
وي اين ضوابط و قوانين را چنين برشمرد: حرايم تعيين شده تا حدودي بر روي فعاليتهاي باستانشناسي، کشاورزي، صنعتي، اکتشافي، نظامي، گسترش کالبدي روستاها، گسترش نوسازي و تغيير کاربري مراکز مسکوني تأثيرگذار خواهد شد.
برخوردار در پايان يادآور شد: محدوده حريم منظر هفت تپه از دو طرف به محدوده حريم منظر چغازنبيل و شوش (دالان گردشگري)متصل است که ميتواند براي تحقق اهداف ميراث فرهنگي تأثيرگذار باشد./119
انتهای پیام/