در ميان مجموعه اسناد آرشيو ملي، اسناد و مکاتبات فراواني درباره مطبوعات دوره قاجار، از جمله تقاضاي امتياز مطبوعات، شکايت از مندرجات روزنامهها، توقيف مطبوعات، عريضه ارباب جرايد، مکاتبات مربوط به نخستين قانون مطبوعات کشور و درخواست رفع توقيف مديران جرايد موجود است.
نمايشگاه اسناد مطبوعات دوره قاجار، برگزيدهاي از اين اسناد است که با معرفي کوتاه تعدادي از روزنامههاي اين دوره، همراه با تصوير برگ نخست شماره اول آنها تکميل شده است.
نخستين روزنامه به زبان فارسي در دوره قاجاريه، در سال 1213 ق. در شهر دهلي و با نام «اخبار» منتشر شد. بعد از آن روزنامههاي ديگري چون مرآت الاخبار، جامجهاننما، شمسالاخبار، آئينه اسکندري، مهر منير و جام جمشيد نيز در هند منتشر و گاه به روشهايي غيررسمي وارد ايران ميشد.
نمايشگاه \"خاطرات نصرتالله خازني\"در قالب 18 تابلو با استفاده از مطالب مصاحبه تصويرهايي که از وي موجود يا به وسيله خانواده اش در اختيار سازمان قرار داده شد، تنظيم شده و بخشي از مهمترين فرازهاي زندگي او را تبيين ميکند. همچنين تعدادي تصاوير تاريخي نيز از طريق پايگاههاي مختلف اينترنتي به دست آمده است که در اين نمايشگاه به نمايش گذاشته شده است./119
انتهای پیام/