وي گفت: به منظور بهرهبرداري و بازديد گردشگران اقدامات زير بنايي مانند بهسازي کف، تکميل نورپردازي، ايجاد سوئيتهاي اقامتي، آموزشي، بهداشتي، ادراي و محوطهسازي در اواخر سال 88 انجام و درهاي آن براي نوروز 89 به روي علاقهمندان گشوده شد.
اين مقام مسئول افزود: با توجه به حضور چشمگير گردشگران در غار، جلسات کارشناسي متعددي برگزار شد تا تمهيدات لازم جهت حفاظت از اين جاذبه خدادادي انجام شود؛ از جمله در خروجي غار که سالهاي قبل باز شده بود و جريان هوا باعث تبخير قنديلها و تغيير رنگ آنها ميشد بسته شد و جريان هوا در غار به حالت طبيعي خود بازگشت.
فراهاني بيان داشت: از ديگر اقدامات انجام شده طراحي و نصب صد تابلو کارتون پلاست راهنما، ايمني و حفاظتي به دو زبان فارسي و انگليسي در طول غار است تا از اين طريق آگاهيهاي لازم به بازديدکنندگان غار داده شود.
مديرکل ميراث فرهنگي استان مرکزي در پايان گفت: سيدي آموزشي نيز تهيه شده است که به گروههاي 20 تا 25 نفره بازديدکنندگان در اتاق آموزش قبل از ورود به غار نمايش داده ميشود تا گردشگران از وارد کردن هرگونه آسيب به غار پرهيز کنند.
وي با بيان اينکه با توجه به طولاني بودن مسير غار و همسطح بودن آن به تعداد زيادي دوربين مدار بسته نياز است که اجراي کامل اين کار به اعتبار بسيار زيادي نياز دارد، بيان داشت: اين کار نيز مرحله به مرحله انجام ميشود.
/115
انتهای پیام/