مطالعات معماري شهرسازي و پژوهش بنيادي در سلطانيه

سرپرست اجرايي پروژه ميراث جهاني سلطانيه با بيان مطلب فوق به ميراث آريا(chtn) گفت:معماري ايراني در طول حيات خود سبک ها و روش هاي گوناگوني را تجربه کرده که از دوران پيش از هخامنشي تا زمان حاضر تداوم دارد.

محمدرضا قربان‌زاده افزود: معماري ايران به ويژه در دوره اسلامي خط سير ثابتي را طي کرده است. اين خطر سير به صورت مداوم و زنجيره وار در کنار يکديگر معماري ايراني را مفهوم مي بخشد.

وي خاطرنشان کرد:معماري سلجوقي، معماري ايلخاني،تيموري،صفوي و معماري زنديه و قاجار، شناسنامه هنر و معماري دوران با شکوه اسلامي است.

سرپرست اجرايي پروژه ميراث جهاني سلطانيه خاطرنشان کرد:استقرار پايگاه در شاخص‌ترين بناي دوره ايلخاني و وجود مجموعه آثار باقيمانده از اين دوره در سلطانيه و در راستاي هدفمند کردن پژوهش و مطالعات معماري و شهرسازي، محور فعاليت پايگاه «معماري دوره ايلخاني» تعيين شد.

وي ادامه داد: از سال 1382 فعاليت‌هاي مطالعاتي پايگاه با جمع آوري اطلاعات در خصوص بناهاي دوره ايلخاني آغاز شد و در سال‌هاي بعد روند تکاملي اين مطالعات بنيادي ادامه يافت.

قربان‌زاده با بيان اينکه اين حجم فعاليت مطالعاتي تا کنون در سطح ميراث فرهنگي سابقه نداشته است،افزود: معماري دوره ايلخاني، مستندسازي حدود 430 بناي قرن7 و 8، گچبري دوره ايلخاني، کاشيکاري و آجرکاري دوره ايلخاني، بررسي بناهاي کتيبه‌دار دوره ايلخاني، هنر خوشنويسي دوره ايلخاني،‌نقاشي و مينياتورهاي عصر ايلخاني، سکه‌هاي دوره ايلخاني، محراب‌هاي گچبري عصر ايلخاني، ابنيه ايلخاني در آئينه تاريخ، جاده ابريشم، راه شاهي و تداوم آن در جاده ابريشم، مطالعه و تطبيق ده بنا شاخص ايلخاني، مطالعات تطبيقي گچبري هاي اشکاني، ساساني با دوره ايلخاني از جمله فعاليت‌هاي مطالعاتي و تطبيقي پايگاه به شمار مي‌رود./117

انتهای پیام/

کد خبر 1389022540