کشف خط نوشته اليمايي روي تخته سنگ‌هاي تنگه سولک

مدير پايگاه ميراث فرهنگي شهرستان ايذه در گفتگو با ميراث آريا(chtn)ضمن بيان اين مطلب افزود: سه سال پيش عمليات باستان‌شناسي مشترک براساس تفاهم‌نامه‌ پنج ساله بين مؤسسه پژوهش و کاوش‌هاي باستان شناسي تورينو ايتاليا(cst) و پژوهشگاه باستان‌شناسي ايران آغاز شد.

مهرکيان در ادامه خاطرنشان کرد: همچنين اين عمليات باستان‌شناسي توسط پايگاه ميراث فرهنگي شهرستان ايذه به نيابت از پژوهشگاه باستان‌شناسي ازيک سو و مؤسسه پژوهش و کاوش‌هاي باستان‌شناسي دانشگاه تورينو(cst) از سوي ديگر و با همکاري سازمان ميراث فرهنگي استان خوزستان و کهگيلويه و بويراحمد درحال انجام است.

وي اضافه کرد: اين مجموعه چهار تخته سنگ عظيم داراي نگارکند و نقش برجسته‌هاي سنگي و صخره‌اي است که در معرض آسيب هاي متعددي قرار گرفته‌اند .

وي با اشاره به نگار‌کند شماره دو که بخشي از آن به دليل جنس،گرما و سرما در قرن اخير فرو ريخته است، افزود: بخش‌هاي ديگر آن نيز همواره در معرض فروريختن است که نياز به يک چاره انديشي و حفاظت دارد.

به گفته اين مقام مسئول در پايگاه ميراث فرهنگي شهرستان ايذه؛ تخته سنگ شماره سه نياز به يک همت جمعي با حضور باستان‌شناسان خبره براي بازيابي قطعات فروريخته در يک سده اخير و کمک نيروهاي متخصص براي بازپيرايي، بازسازي، استحکام بخشي و مرمت آن دارد.

وي با بيان اين که هم اکنون مستندنگاري به وسيله اسکن ليزرهوشمند سه بعدي برروي نماي 2A در تخت سنگ بزرگ شماره دو انجام شد، بيان داشت: براساس اين مستندنگاري براي اولين بار در چهارمين سال اين فعاليت مشترک با کمک باستان شناسان ايتاليائي که داراي تجاربي در زمينه مستندنگاري يا اسکن ليزر هوشنمد سه بعدي دستي بودند دوسطر خط نوشته اليمايي برگرفته از خط آرامي برروي اين تخته سنگ کشف شد.

مهرکيان با اشاره به اين که اليمايي‌ها همزمان با دوره سلوکي تا دوره ساساني در سرزمين بختياري حکومت مي کردند، اظهارداشت: از اين دوره ‌اطلاعات بسيار ناچيزي موجود است.

وي در پايان يادآور شد:‌اميد است به زودي با قرائت کامل اين خط نوشته صفحه اي به صفحات تاريخ ايران افزوده شود./119

انتهای پیام/

کد خبر 1389022551