توجه به ميراث معنوي سياست ميراث فرهنگي است

به گزارش ميراث آريا (chtn) ، حميد بقايي در مراسم ثبت ملي نقالي در فهرست ميراث معنوي با بيان اين مطلب افزود: هم اکنون معاونت گردشگري در اماکن گردشگري راه‌اندازي نقالي و آموزش آن را فراهم کرده است.

وي در توضيح اين مطلب افزود:‌ در بسياري از مجالس به جاي نواختن موسيقي‌هاي مختلف بايد نقالي و فرهنگ آموزش آن را ترويج کنيم و اين امر باعث ايجاد تفنن و آرامش خواهد شد.

معاون رئيس جمهور ادامه داد:‌ اگر به تاريخ ايران توجه کنيم مي‌بينيم در طول اين چندهزار سال اين کشور مورد هجوم و تاخت و تاز بيگانگان و حملات گسترده نظامي و فرهنگي‌، سياسي همچون اسکندر ، مغول،‌ افغان‌ها ، روسيه و انگليس بوده است اما علي‌رغم اين همه تاخت و تازها سرزمين ايران همچنان پاک و پابرجا باقي ماند اين در حالي است که هيچ کشوري به اندازه ايران مورد حمله قرار نگرفته و اگر چنين بوده يا از صحنه روزگار محو شده و يا فقط از آن اسمي باقي مانده اما فرهنگ و تمدني کاملاً متفاوت دارد.

بقايي با اشاره به کتيبه‌هاي تاريخي برجا مانده از دوره‌هاي مختلف گذشته کشور اظهار داشت:‌وقتي حاکمان گذشته از اهورامزدا تقاضا مي‌کنند اين سرزمين از گزند بدي‌ها،‌قحطي،‌خشکسالي و دشمنان در امان بماند به جز عنايت الهي هيچ چيز ديگري براي آن نمي‌توان يافت مبني بر اينکه ايران در طول تاريخ ايستاده و پابرجا باقي مانده است.

معاون رئيس جمهور با اشاره به اينکه ايرانيان نه در زمان خليفه دوم بلکه در زمان رسول اکرم مسلمان شدند، يادآور شد: ما ايرانيان در زمان حاکم يمن که نامه خسرو پرويز را دريافت کرده بودند مسلمان شديم بنابراين ما ايرانيان پس از اعراب اولين جماعتي بوديم که به اسلام ايمان آورديم اسلام با ما حل شده و بي‌احترامي به ايرانيان است که برخي مي‌گويند ايرانيان به اجبار مسلمان شده‌اند هيچ‌گاه ايرانيان چيزي به جبر و زور نپذيرفتند.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي در توضيح اين مطلب گفت: مغولان، يونانيان و ساير اقوام تلاش بسياري براي اشاعه اديان خود در ايران داشتند اما همه اين تلاش‌ها بي‌نتيجه بود.

وي با اشاره به مذاکرات کراسوس سردار رومي و سرنا سردار اشکاني افزود: علي‌رغم تعداد اندک سپاه ايران سرنا توانست لشکر روم را با روش جنگ‌هاي پارتيزاني شکست دهد و تا مدت‌ها روم که اقتدار غرب به شمار مي‌رفت جرأت نمي‌کرد به مرزهاي ايران وارد شود و حالا اينها مي‌آيند فيلم سيصد را مي‌سازند.

اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي يادآور شد: پس از ورود دين مبين اسلام به ايران متأسفانه با به قدرت رسيدن بني اميه و بني‌عباس ناسيوناليسم خشک تند عربي تحت لواي اسلام شايع شد.

معاون رئيس جمهور گفت:بني‌عباس که ايرانيان نقش مهمي در به قدرت‌ رسيدن آنها داشتند مي‌خواستند فرهنگ و تمدن ايران را نابود کنند در چنين شرايطي که حکومت مقتدري در ايران وجود نداشت و حاکمان محلي با رگ و ريشه‌هاي خارج از مرزهاي ايران بر اين سرزمين حاکم بودند فرهنگ و تمدن ايران با خلق شاهنامه سربلند حفظ شد.

بقايي شاهنامه را علم استقلال فرهنگي ما در آن دوران توصيف کرد و افزود: فردوسي سردار و دژبان اين علم استقلال است و شاهنامه دژ فرهنگي ما در برابر سد بني‌عباس و تمام کساني‌ بود که مي‌خواستند فرهنگ ايران را از بين ببرند.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي ادامه داد:‌ فردوسي اين دژبان فرهنگي خود از مردان اهل بيت است و شاهنامه فردوسي تقدير الهي است زيرا نوشتن شاهنامه کار خارق‌العاده‌اي است 30 سال همت و اراده جز از عنايت الهي ناشي نمي‌شود.

معاون رئيس جمهور در ادامه افزود: خداوند اينجا به فردوسي لطف و نظر داشته و مسئوليت اين مأموريت خطير بر عهده وي گذاشت.

اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي متذکر شد:اين سرزمين بايد براي مأموريتي بس بزرگ زنده بماند براي روزي که دنيا سراسر عدالت مي‌شود و ما در اين مسير عدالت پرچمدار اصلي آن باشيم.

بقايي يادآور شد: در حقيقت شاهنامه علم استقلال در آن برهه زماني و تمامي ادوار تاريخي است به عبارتي فردوسي سردار فرهنگي ايران است.

به گفته اين مقام مسئول اين جفاست که در حق فردوسي بگوييم مي‌خواست شاهنامه را با تعدادي سکه معاوضه کند.فردوسي هيچ‌گاه حاضر نبود چنين شاهکار حماسي را در مقابل چند سکه و از يک سلطان که اصلش ايراني نبوده معاوضه کند.

وي در ادامه از ساير سازمان‌ها و دستگاه‌هاي دولتي خواست که ارزش و منزلت اين حماسه تاريخي کشور زنده نگهدارند و به جايي برسانند که دنيا بداند ما ايرانيان اين بوده،‌هستيم و خواهيم بود.

/118


انتهای پیام/

کد خبر 1389022554