يدالله پرمون در ادامه افزود: تقويم اروپايي هر 2500 سال يک روز خطا دارد اما گاهشمار جلالي هر 10 هزار سال کمتر از يک ساعت خطا دارد. به همين جهت اين تقويم را دقيقترين گاهشماري جهان دانستهاند.
به گفته اين مقام مسئول در اين گاهشماري روز اول سال، طوري تنظيم شده که با برابري بهاري (اعتدال بهاري) همگام شود. سالهاي معتبر در اين گاهشماري 365 يا 366 روز است که هماکنون مبناي گاهشماري ايرانيان است.
اين مقام مسئول اضافه کرد:در حکومت مشروطه سه نوع گاهشماري مختلف به عنوان گاهشماري رسمي کشور از تصويب مجلس گذشت که دومين آنها اکنون با نام هجري خورشيدي گاه شماري رسمي کشور است اما آنچه قابل تفکر است گاهشماري جلالي است که در زمينه اندازهگيري دقيق زمان انجام شده اما شيوه دقيق برقراري کبيسه در گاهشماري جلالي تا به امروز ناشناخته مانده که مطالعه همه جانبه با گستره تاريخي وسيع بر روي اين جنبه از دانش حکيم خيام ضروري است.
وي دلايل توجه به تقويم جلالي به عنوان تجلي ميراث فرهنگي ايران را برشمرد و گفت:اين عنوان با عنوان کلي دانشهاي سنتي مربوط به طبيعت و کيهان قرار ميگيرد. تقويم جلالي نمونهاي تبرجسته از دستيابي اين قوم با استعداد به علوم و فنوني است که براي ملل ديگر دست يافتني نبوده است.
پرمون ادامه داد:.يکي از دلايل برگزيدن اقلام ميراث فرهيگي معنوي براي ثبت در ابعاد ملي و منطقهاي نقشي است که عنصر معنوي برگزيده در ارتقاي فرهنگ و جهانبيني بشريت در گستردن مفهوم آن و در گستره تاريخ داشته و دارد.
پرمون ادامه داد: تقويم جلالي صرفاً دستاوردي متعلق به خيام و مشمول زمان نيست. اين تقويم شاخص و برجسته از هويت ملي و علمي ايران و در طول تاريخ است که بر اين سرزمين گذشته است. ثبت و معرفي اين دستاورد در ابعاد ملي و بينالمللي عاملي براي ايجاد احساس غرور حاکي از هويتي مستقل و برجسته براي ملت ايران در مقام مقايسه با ملل ديگر خواهد بود. /118
انتهای پیام/