وي با بيان اينکه برخي کشورها سرمايهگذاري در توسعه راه ابريشم را آغاز کردهاند، گفت: در گذشته مسيري در مورد ابرشم تعريف شده بود که شامل چين، قرقيزستان، ازبکستان، قزاقستان و ترکيه بود و به اروپا ميرسيد.
بقائي با تاکيد بر اينکه سال گذشته مطالعه مسير راهابريشم را در UNWTO مطرح کرديم، خاطرنشان ساخت: ايران نيز در اين مسير قرار گرفته و براي مطالعه مسير راه ابريشم محوريت اصلي را پيدا کرده است.
رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري افزود: مرکز اين مطالعات در حال حاضر در تاشکند است و مقرر شده يک مرکز مطالعاتي نيز در تهران تشکيل شود.
وي با تاکيد بر اينکه هم اکنون کشورهاي چين، آسياي مرکزي و ترکيه روي جاده ابرشم تبليغ ميکنند، متذکر شد: پس از چين ايران بيشترين و نزديکترين مسير را دارد و 999 رواقي که در دوران صفويه ساخته شده بر جاي ماندههاي رواقهاي دوران اشکاني و ساساني است.
بقائي با بيان اينکه سال گذشته مقرر شد اين اجلاس در کشور ديگري برگزار شود، اظهار داشت: پس از اطلاع از اين موضوع اين مورد را با طالب ريفاعي در ميان گذاشته و توانستيم پنجمين همايش را در ايران برگزار کنيم و اين يک دستاورد بزرگ سياسي فرهنگي براي شيراز محسوب ميشود.
وي با اشاره به حضور معاون منطقهاي دفتر يونسکو در پنجمين همايش بينالمللي راه ابريشم متذکر شد: وجود افراد مختلف نشان از اهميت اين همايش دارد.
بقائي گفت: شيراز يکي از قطبهاي تاريخي و فرهنگي است و اميدواريم شيراز به عنوان اصليترين شاهراه جاده ابريشم معرفي شود.
وي درباره هزينههاي اين همايش گفت: ميراثفرهنگي متعلق به همه است و در اعتبارات شهرداريها نيز بخشي براي فعاليتهاي فرهنگي در نظر گرفته شده است.
/106
انتهای پیام/