وي با بيان اينکه سراي کاظمي داراي سه ورودي جنوبي،شرقي و شمالي است افزود: ورودي شمالي اين بنا داراي يک هشتي، طاق و رسميبندي زيبايي است که براي پيدا کردن آن زمان زيادي صرف شد.
اين کارشناس در ادامه توضيحاتي در مورد حياط جنوبي، شرقي و شمالي اين بنا ارائه کرد و گفت:حياط جنوبي در برابر آسيبهايي چون عدم نگهداري و عوامل جوي قرار گرفته بود.
وي آجرکاري بخش زيرزمين مرکزي را مقاوم توصيف کرد و گفت: داخل زيرزمين اين بنا داراي يک قنات و مطبخ است که با دو راهروي احتمالي به حياط شمالي و جنوبي راه دارد.
حاجي يوسف با بيان اينکه سالن اصلي داراي دو طبقه زمستاني و تابستاني است بيان داشت:درهاي اروسي با فرمي خاص داراي طلاکاري و کاشيکاري با آب طلا است و آهنگري در تمام نقاط اين درها وجود داشته است.
وي با اشاره به نکات بسيار ريز معماري موجود در ايجاد روزنه از طريق پنجره به بيرون افزود: اين بنا داراي تزئينات آجرکاري، گچکاري و تزئينات آهني نيز است.
حاجييوسف در مورد سازه و نوع پوشش سطوح بنا گفت: در ابتدا شناسايي اوليه کل بنا و سپس آسيبشناسي بنا انجام شد و در نهايت سازه مقاوم تعريف شد.
اين کارشناس اضافه کرد: براي زندهسازي بنا پنج کاربري تعريف شد که از جمله آن ميتوان به ايجاد مرکز فرهنگي با امکان فعاليتهاي درون محلهاي، ايجاد مرکز اسناد تاريخي(موزه) با محدوديتهاي مؤثر در بافت محله، ايجاد کتابخانه کانون پژوهش فکري و غيره اشاره کرد که از ميان اين کاربريها ايجاد مرکز فرهنگي با امکان فعاليتهاي درون محله انتخاب شد.
وي در ادامه نقشههاي معماري وضع موجود بنا را ارائه کرد و گفت: در طراحي و بازنگري اين بنا تلاش شد ابتدا مسائل تکنيکي روز در نظر گرفته شود تا جوابگوي جمعيت آن شود.
اين کارشناس يکي از مشکلات عمده را در طراحي و بازنگري تأسيسات حرارتي عنوان کرد و اظهار داشت: براي حل اين مشکل از فضاهاي زير شيرواني با سبکسازي سقف شيبدار و ايجاد يک فضاي بتني مقاوم استفاده کرديم.
وي با اشاره به تبديل کاربري مطبخ به تاريخخانه و عکاسي تصريح کرد: همچنين آبانبار به موتور خانه تأسيساتي و رختشورخانه به سفالگري تبديل کاربري دادند.
اين کارشناس در ادامه خاطرنشان کرد: همچنين فضاي اقامتي ميهمانان به کلاسهاي آموزشي تبديل شد ضمن اينکه حياط جنوبي به مسير جربان آب و چهار نقطه براي ايست و توقف و استفاده از منظر ساختمان تبديل شد.
وي در پايان خاطرنشان کرد: با توجه به آثار گچکاري، سنگکاري و اشياي موجود در اين بنا از جمله منبر و غيره اين بنا از اواخر قاجار تا اوايل پهلوي ساخته شده و تقريباً 95 سال از عمر اين بنا سپري ميشود./119
انتهای پیام/