اختصاص 400 بناي تاريخي به بازارچه‌هاي صنايع دستي

به گزارش ميراث آريا (chtn) ، معاون هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در همايش هم‌انديشي و تعامل در توسعه زيرساخت‌هاي گردشگري کشور با بيان اين مطلب گفت: وقتي صحبت از زيرساخت‌هاي حوزه گردشگري مي‌کنيم نشان مي‌دهد اين حوزه به تنهايي نمي تواند موفق باشد و لازمه آن اين است که زيرساخت‌هاي ديگري به صورت زيربنايي و مکمل بتوانند در اين زمينه فعال باشند.

تهمينه دانيالي افزود:‌ صنايع دستي با توجه به ارز بالا در سال 88 مي تواند به عنوان يکي از اولويت‌هاي اصلي در خصوص اقتصاد و ارزآوري در کشور مطرح باشد.

وي با بيان اينکه صنايع‌دستي فقط سوغات نيست، تصريح کرد:‌ بر اساس آخرين تقسيم‌بندي( unwto ) سازمان جهاني جهانگردي در حوزه گردشگري ،‌ گردشگري به دو گروه تفريحي و فرهنگي تقسيم مي‌شود که هر يک به واسطه وجود زيرساخت‌ها مي‌تواند خودش را بروز دهد و ظهور کند.

دانيالي با اشاره به اينکه چند عامل در حوزه گردشگري مي‌تواند زيرساخت‌هاي لازم را فراهم کند که يکي از آن‌ها فرهنگ‌سازي است، افزود:‌ بحث فرهنگ‌سازي در نگاه ويژه به ارتقاء صنايع‌دستي است.

وي اضافه کرد: وقتي صحبت از حوزه صنايع‌دستي مي‌کنيم بحث اشتغال‌آفريني آن بيشتر مطرح است.

معاون صنايع دستي کشورمان با اشاره به اينکه ما در حوزه صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي تفاهم‌نامه‌هاي مختلفي را به امضاء رساند‌ه‌ايم ،افزود:‌ يکي از اين تفاهم‌نامه‌ها در حوزه معاونت حفظ و احياي سازمان ميراث فرهنگي بوده است.

وي با بيان اينکه هر سال ابنيه‌هاي تاريخي کشور مرمت مي‌شوند و سالي چندين هزار گردشگر را به خود جذب مي‌کنند، اضافه کرد:‌اگر اين بناها خود را در حالت اشتغالزايي و به صورت زنده نشان دهد مي‌تواند داراي اهميت بيشتري باشند بر اين اساس مقرر شده پروژه‌اي را تحت عنوان پروژه پرديس تعريف کنيم.

دانيالي اضافه کرد:‌ در پروژه پرديس قرار است 400 بناي تاريخي در سطح کشور به بازارچه‌هاي صنايع‌دستي اختصاص پيدا کنند و اين بهترين فضا براي فروش صنايع‌دستي است.

اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي کشور بيان کرد: مديران موظفند با همکاري استانداري وضعيت‌ اين بازارچه‌ها را پيگيري کنند تا هر چه زودتر به نتيجه برسند.

وي همچنين گفت: پروژه ديگر هزار باجه فروش در کنار هزار بناي تاريخي است که اين پروژه را به صورت پايلوت در نوروز انجام داديم.

دانيالي با اشاره به اينکه 38 درصد توليدات صنايع‌دستي کشور صنايع‌دستي عشايري است که برعهده زنان جامعه قرار دارد، اضافه کرد: علاوه بر پروژه‌هاي بازارچه در 30 استان مطالعه و امکان‌سنجي براي ايجاد بازارچه‌ها مصوبه هيأت دولت بوده که در دست اقدام است.

معاون صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي کشور همچنين به احياي رشته‌هاي بومي و فراموش شده در کشور به عنوان يکي ديگر از برنامه‌هاي معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي کشور اشاره داشت و گفت: نگاه ويژه دولت دهم ارتقاء فرهنگ و هنر است.

وي گفت:‌اگر قرار باشد در حوزه هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي به اشتغال پايدار برسيم سرمايه‌گذاري براي ما ملاک است.

اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي کشور همچنين به امضاء‌ تفاهم‌نامه با صندوق مهر امام رضا (ع) براي اهداي تسهيلات با بهره کم به هنرمندان اشاره داشت.

معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي سازمان ميراث فرهنگي کشور در ادامه گفت: بايد در سال همت مضاعف و کار مضاعف ظرفيـت‌ها را ارتقاء دهيم.

وي همچنين موضوع صادرات و بازار را يکي از مشکلات در حوزه صنايع‌دستي عنوان کرد./104

انتهای پیام/

کد خبر 1389023023