حسين فاضلي با بيان اينکه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به عنوان بخشي از قابليتهاي خدادادي سرزمين عزيزمان ايران است افزود: ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري بستر و جايگاه مناسبي براي توسعه ثروت ملي و ايجاد ارزش افزوده اقتصادي براي آحاد ملت عزيزمان به شمار ميرود.
وي تصريح کرد: اين ويژگي ضمن فراهم ساختن فرصت سرمايهگذاري داخلي از قابليت و جذابيت لازم براي جذب سرمايهگذاريهاي خارجي نيز برخوردار است.
فاضلي با اشاره به اينکه علاوه بر اين امکان ايجاد فرصتهاي مختلف شغلي از جمله دستاوردهاي مستقيم اين سرمايهگذاري به شمار ميرود، اضافه کرد: سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در راستاي اجرايي ساختن چشمانداز 20 ساله نظام جمهوري اسلامي ايران سياستهاي اجرايي و برنامه عمل رياست جمهوري اسلامي ايران ،توجه به سرمايهگذاري ،جذب منابع مالي، و ايجاد اشتغال را به عنوان رکن اصلي شکوفايي اقتصادي و بنيان اقتصاد بدون نفت در برنامههاي اجرايي خود قرار داد.
وي در ادامه برخي از اهداف کلي بخش گردشگري در راستاي تحقق چشمانداز بلند مدت توسعه را برشمرد و خاطر نشان کرد: ايجاد رشد پرشتاب در صنعت گردشگري کشور به عنوان يکي از بخشهاي داراي مزيت و اشتغالها در راستاي دست يافتن به جايگاه اول اقتصادي، علمي و فنآوري در سطح منطقه آسياي جنوبي و غربي است.
وي همچنين اهتمام ملي در شناسايي حفاظت، پژوهش، مرمت، احياء،بهرهبرداري و معرفي ميراث فرهنگي کشور و ارتقاء توان گردشگري، توليد ثروت و اشتغالزايي و مبادلات فرهنگي در کشور را از ديگر اهداف کلي بخش گردشگري در راستاي تحقق چشمانداز بلند مدت توسعه عنوان کرد.
معاون سرمايهگذاري و طرحهاي سازمان ميراث فرهنگي با بيان اينکه تلاش براي دستيابي به اقتصاد متنوع با اتکاء بر بخش گردشگري از ديگر اهداف کلي است، گفت: متوازن کردن روند گردشگران ورودي و خروجي از کشور نيز از ديگر اهداف کلي بخش گردشگري در راستاي تحقق چشمانداز بلند مدت توسعه است.
وي همچنين حفاظت از ميراث فرهنگي کشور به عنوان بخش مهمي از مقتضيات فرهنگي، جغرافيايي، تاريخي و اصول اخلاقي و ارزشهاي اسلامي ، ملي و انقلابي را از اهداف کلي بخش گردشگري بيان کرد.
معاون سرمايهگذاري و طرحهاي سازمان ميراث فرهنگي اهم اقدامات معاونت سرمايهگذاري و طرحها را در برنامه چهارم توسعه برشمرد و گفت: اقدامات در قالب اعتبارات از محل منابع ملي را ميتوان اينچنين بيان کرد بر اين اساس مبلغ 1 ميليارد و 649 ميليون و 600 هزار ريال از محل اعتبارات ملي طي برنامه چهارم براي مطالعه و اجراي زيرساختهاي قطبها، محورهاي گردشگري ، مجتمعهاي خدمات گردشگري، مناطق نمونه و سرويسهاي بهداشتي بين راهي اختصاص يافته است.
فاضلي در ادامه گفت: در راستاي اعتبارات تأمين شده برنامهچهارم نسبت به پذيرش و انجام فعاليتهاي زير از جمله 220 مجتمع بين راهي احداث و کمک به زيرساختهاي 257 کمپ و تجهيز مدارس، مطالعه و کمک به زيرساخـتهاي 9 قطب گردشگري، مطالعه 26 طرح جامع گردشگري، مطالعه 152 روستاي هدف گردشگري و اختصاص و کمک بلاعوض و اعتبار براي احداث 966 سرويس بهداشتي، بين راهي اعم از بخش خصوصي و اجرا شده توسط سازمان اقدام شده است.
اين مقام مسئول در ادامه اقدامات انجام شده در خصوص مناطق نمونه گردشگري طي برنامه چهارم را برشمرد و گفت: دولت نهم از ابتداي فعاليت خود تا کنون تصويب مناطق نمونه گردشگري را در دستور کار خود قرار داده است و تا کنون در مجموع دور اول و دوم سفرهاي هيأت دولت هزار و 162 منطقه نمونه گردشگري مصوب شده است.
وي با بيان اينکه از مجموع مناطق نمونه مصوب تعداد 863 منطقه داراي مطالعات امکانسنجي بوده و براي 800 منطقه بسته سرمايهگذاري تهيه شده است خاطر نشان کرد: 225 منطقه به سرمايهگذاران متقاضي و ذيصلاح واگذار شده و 327 منطقه در دست اجرا است و طي برنامه چهارم براي انجام فعاليتهاي فوق مبلغ 411 ميليون 738 هزار ريال هزينه شده است.
فاضلي در ادامه گفت: در راستاي سياستهاي دولت براي احداث سرويسهاي بهداشتي بينراهي اقدامات مهمي انجام شده است که ميتوان به جذب سرمايهگذاران متقاضي از طريق ايجاد امکان انتفاع اقتصادي در ساخت وبهرهبرداري و انعقاد توافقنامه با وزارت کشور در خصوص ايجاد الزام شهرداريها در مبادي ورودي و خروجي شهرها اشاره کرد.
وي همچنين اخذ مصوبه دولت به منظور اختصاص اعتبار از منابع وزارت نفت براي احداث سرويسهاي بهداشتي در تمامي جايگاههاي سوخترساني کشور را از سياستهاي دولت براي احداث سرويس هاي بهداشتي بينراهي اعلام کرد.
اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي در ادامه به ساماندهي سواحل درياي مازندران اشاره کرد و گفت: به منظور ساماندهي سواحل براساس مصوبه دولت طرح مستقلي در سال 88 ايجاد شد سازمان ميراث فرهنگي بدين منظور تاکنون مبلغ 54500 ميليون ريال طي برنامه چهارم اختصاص داده است.
فاضلي در ادامه سرمايهگذاري خارجي مصوب براي امر گردشگري را برشمرد و گفت: طي سالهاي 82 تا 86 مبلغ 545،417،2 هزار دلار براي 10 پروژه بزرگ گردشگري مصوب سرمايهگذاري خارجي از سوي هيأت سرمايهگذاري خارجي صادر شده است.
معاون سرمايهگذاري و طرحهاي سازمان ميراث فرهنگي به ساير اقدامات در اين حوزه اشاره کرد و گفت: انجام مطالعات، تدوين ضوابط و معيارهاي سطحبندي مناطق نمونه گردشگري در 4 سطح محلي، استاني، ملي و بينالمللي از مهمترين اين اقدامات است.
وي همچنين از ديگر اقدامات را صدور موافقت کلي و تأييديه فني و اقتصادي در بخش تسهيلات مالي خارجي فاينانس تاکنون در مجموع 470 ميليون يورو و 350 ميليون دلار عنوان کرد.
وي همچنين ارائه بيش از هزار و 164 بسته سرمايهگذاري به ظرفيت بيش از 30 ميليارد دلار در صنعت گردشگري را از ديگر اقدامات در اين حوزه برشمرد و گفت: تهيه بيش از 250 بسته سرمايهگذاري ويژه که مجوزها و موافقت هاي اوليه اجراي آنها از مراجع ذيصلاح اخذ شده و آماده واگذاري است.
معاون سرمايهگذاري طرحهاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري همچنين گفت: تا پايان سال 88 تعداد هزار و 578 طرح با برآورد اعتبار 176، 617، 29 ميليون ريال به بانکهاي عامل معرفي شده است که از اين تعداد 864 طرح به مبلغ 010، 238، 8 ميليون ريال مصوب شده است که از اين تعداد 80 طرح، موفق به انعقاد قرار داد شده که 76 طرح به مبلغ 067، 189، 2 ميليون ريال تسهيلات توسط بانکها پرداخت شده است.
فاضلي در ادامه رويکرد و برنامههاي معاونت سرمايهگذاري و طرحها در سال 89 عنوان کرد.
وي بيان کرد: در سال 89 اعتباري به 1، 017، 942 ميليون ريال از محل منابع ملي به اين معاونت اختصاص داده شده است که بر اساس سياستهاي اين معاونت ميان استانهاي کشور توزيع خواهد شد.
وي در ادامه سياستهاي اين معاونت براي توزيع اين منابع را ميان استانهاي کشور چنين بيان کرد: فراهم آوردن تسهيلات لازم به منظور افزايش سفرهاي ارزانقيمت همچون تجهيز مدارس استان به امکانات رفاهي و گردشگري، ايجاد اردوگاههاي گردشگري اعلام کرد.
وي همچنين گفت: در اولويت قرار گرفتن پروژههاي نيمهتمام استانها به ويژه مواردي که قابليت بهرهبرداري در سال جاري را دارند و فراهم کردن امکانات و زيرساختهاي لازم به منظور تسريع در اجراي مصوبات هيأت دولت در سفرهاي استاني از مهمترين سياستهاي اين معاونت براي توزيع اين اعتبار منابع ملي در استانهاي کشور است.
وي همچنين پذيرش طرحها و پروژههاي جديد مشروط به اينکه قابليت بهرهبرداري در سال جاري را داشته باشند و پذيرش حداقل يک پروژه در هر شهرستان در حوزه فعاليتهاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري را از ديگر سياستهاي اين معاونت براي توزيع اين اعتبارات ميان استانهاي کشور بيان کرد./104
انتهای پیام/