موزه آبروي گيلان و ميراث فرهنگي است

به گزارش ميراث آرياCHTN)) به نقل از روابط عمومي ميراث فرهنگي گيلان نسرين قوامي اظهار داشت: يکي از اهداف احداث موزه اين است که انسان پيوند خود را با منطقه تاريخ و ديرينه اش و در نهايت با جهان دريابد و بدان ارج نهد.

وي ادامه داد: موزه در هر استان و منطقه اي نمايانگر پايگاه شناخت مسايل فرهنگي و تاريخي است که موجب برقراري تفاهم بيشتر مي شود و احداث هر موزه مي تواند جايگاه موزه و تاريخ را در آن منطقه نشان دهد.

وي خاطرنشان کرد: استان گيلان به لحاظ پيشينه و تاريخ، هنر و صنايع دستي، اوضاع جوي و شرايط اقتصادي در زمينه هاي گوناگون توانايي هاي بالقوه اي جهت ايجاد موزه هاي تخصصي همچون موزه کشاورزي، موزه ابريشم، موزه فرهنگ آموزش و پرورش و همچنين موزه هاي تخصصي تاريخي سکه، موزه اسناد تاريخي دارد.

نسرين قوامي متذکر شد:موزه هاي گيلان در چند سال اخير وضعيت مناسب تر و مطلوبتري داشته اند اما اميدواريم با توجه دولت و مسوولين ايجاد زمينه هاي مناسب، جذب نيروهاي متخصص و تامين اعتبارات، سطح و جايگاه موزه ارتقاء بيشتري پيدا کند.

مسئول موزه رشت افزود: بازديد از موزه مربوط به زمان خاصي نيست و البته براي گروه خاصي هم تعيين نشده است، موزه مکاني فرهنگي و آموزشي است که درهاي آن به روي همگان گشوده و موقعيت موزه ها در جذب بازديدکنندگان متفاوت است ولي مي توان بين بازديدکنندگان واقعي که از روي علاقه و يا برنامه مشخص از موزه ها بازديد مي کنند و بازديدکنندگان بالقوه که به طور تصادفي و بدون برنامه دائمي به موزه ها مي روند تمايز قائل شد.

وي ادامه داد: گروه بزرگي از بازديدکنندگان هميشگي موزه ها را متخصصين و کارشناسان، دانشجويان و دانش پژوهان تشکيل مي دهند که از دانش علمي و نظري چشمگيري درباره موضوعات برخوردار هستند و مراجعات اين افراد دائمي و پيوسته است.

وي يکي از مشکلات اساسي موزه رشت را نبود محل نمايش و کمبود جا بر شمرد و افزود: بيش از 13 هزار قلم اشياء فرهنگي و تاريخي در موزه رشت وجود دارد که به دليل کمبود فضاي نمايشي در هر دوره تنها تعداد محدودي از اين اشياء در معرض ديد عموم قرار مي گيرد و اين در حالي است که اين مقدار اشياء مي تواند در بيش از 6 موزه به نمايش گذاشته شود.

نسرين قوامي در پايان افزود : هر زمان که موزه بتواند موجب جلب و جذب بازديدکننده، فوايد اقتصادي، جذب توريست، ايجاد انگيزه براي سير تفکرات، ايجاد اعتماد به نفس فرهنگي، ايجاد زمينه آموزش و بالابردن سطح فرهنگ و سواد اجتماعي، ايجاد اشتغال در منطقه با محوريت موزه، توجه به سرمايه گذاري در واحدهاي تعاملي، بهره گيري بهينه از اوقات فراغت در موزه ها را سبب شوند در آن صورت مي توان گفت موزه در جايگاه خاصي قرار دارد./106

انتهای پیام/

کد خبر 1389030127