وي همچنين از آمادگي سازمان ميراث فرهنگي براي مشارکت با دولت ايتاليا در زمينههاي حفاظت، مرمت و بازسازي آثار و بناهاي تاريخي ايران و نيز برگزاري نمايشگاه آثار بدست آمده از مسجد جامع اصفهان و انتشار کتابي مشترک در اين زمينه بين دو کشور خبر داد.
اين مقام مسئول همچنين درخواست تنظيم تفاهمنامه مکتوب دولت ايتاليا را مبني بر انجام فعاليتهاي مشترک ايران و ايتاليا در زمينه بازسازي آرامگاه کوروش و پژوهش در عرصه باستاني پاسارگاد موافقت کرد و افزود: همچنين دعوت نامهاي نيز براي اعزام اين تيم کارشناس مرمتي و پژوهشي ارسال خواهد شد.
بقايي گردشگران را به طبقات مختلف فرهنگي، تاريخي و تفريحي تقسيم کرد و افزود: هر کشوري بر اساس فرهنگ و شرايط خود انواع مختلفي از گردشگر را جذب ميکند بر اين اساس کشوري چون امارات و دبي توريسم تفريحي را به خود جلب ميکند و کشوري همانند ايران نيز به دليل شرايط فرهنگي و اجتماعي گردشگر فرهنگي را به خود جذب ميکند.
وي با اشاره به استراتژي دولت ايران مبني بر توسعه توريسم فرهنگي در اروپا بيان داشت: البته ايران داراي اماکن گردشگري تفريحي بسياري است اما قصد ما اين است که اين اماکن فرهنگي نيز با مدل گردشگري فرهنگي مورد استفاده قرار گيرند.
اين مقام مسئول بيان داشت: کشور ايران به دنبال جذب گردشگر تفريحي صرف نيست چرا که جامعه ايران جامعهاي با فرهنگ خاص خود است. گردشگر فرهنگي هنگام بازديد از مناطق تاريخي و جاذبههاي گردشگري چون؛ سيراف، شيراز، يزد و تبريز همواره مورد استقبال، توجه و احترام مردم ايران بوده است.
بقايي در ادامه گفت:با توجه به اينکه کشور ايتاليا نيز داري تمدن و ميراث فرهنگي بسيار غني است بر اين باوريم که کشور ايتاليا نيز بيشتر به دنبال گردشگر فرهنگي است از اين جهت اين دو کشور داراي نقاط مشترکي هستند بنابراين جذب گردشگر فرهنگي بايد از طريق نهادها و مجموعههاي فعالي چون آژانسها و خبرنگاران صورت گيرد.
وي از اعزام خبرنگاران ايتاليايي در زمينه جهانگردي براي معرفي و تبليغ جاذبههاي گردشگري ايران استقبال کرد و در ادامه خواستار تشکيل يک تيم قوي توراپراتور ايتاليايي فعال در زمينه مناطق خاورميانه و مشرق زمين شد و گفت: کشور ايران آماده ميزباني اين تيم و آغاز فعاليتهاي اجرايي در اين زمينه است./119
انتهای پیام/