رونمايي از 13 نسخه خطي در موزه ملي قرآن کريم

رئس موزه ملي قرآن کريم در گفتگو با ميراث آريا(chtn)ضمن بيان اين مطلب افزود: در بين اين نسخ خطي آثاري مربوط به دوره تيموري همچون؛ نسخه‌هاي خطي قرآن کريم، کتاب سراج‌المنير، گزيده اشعار امير شاهي سبزواري شاعر قرن نهم هجري، قباله ازدواج خطي، گلشن راز، ادعيه، مرقع خطي، کتاب شمايل حضرت علي (ع) و حسنين، سلمان، قنبر و کتابچه خطي اشعار وجود دارند.

فخرالدين صابري با بيان اينکه کتابت شمايل حضرت علي،حسنين (ع) و سلمان و قنبر در دوره قاجار صورت گرفته است افزود: اين کتاب به شکل مذهب و مرصع با اسامي چهارده معصوم در پيرامون صفحه کتابت شده است.

وي با اشاره به نسخه خطي گلشن راز مربوطه به دوره قاجار بيان داشت: اين نسخه به خط شکسته نستعليق با سرلوح مذهب مرصع نوشته شده است.

اين مقام مسئول در موزه ملي قرآن کريم اضافه کرد: نسخه خطي دوره تيموري به خط نستعليق مشتمل بر ديوان اشعار انوري، ظهير فاريابي، کمال الدين اسماعيل و ابن سيمين است.

صابري در ادامه گفت: اين نسخه داراي چهار مينياتور است که دو مينياتور آن در بخش ميانه کتاب و پايان ديوان انوري و دو مينياتور ديگر در پايان کتاب مشتمل بر اسامي سلطان ابراهيم و چهار شاعر ياد شده است.

به گفته اين مقام مسئول در موزه ملي قرآن کريم؛ قباله ازدواج خطي نگاشته شده در سال 1299هجري قمري مربوط به زوجين رکن الدوله والي خراسان و بلاد شرقي ايران و دختر محمد باقر ميرزا با اثر مهر رکن الدوله و اثر دو شاهد ديگر است.

رئس موزه ملي قرآن کريم در پايان يادآور شد: کتابچه خطي اشعار مربوط به قرن دهم هجري، به خط نستعليق در دارالسلطنه بخارا کتابت شده است. /119

انتهای پیام/

کد خبر 1389030944