مرمت پارچه‌هاي تاريخي با يخ خشک روشي مطمئن است

به گزارش ميراث آريا(chtn) کارشناس ارشد مرمت آثار تاريخي با بيان اين مطلب شستشو را به عنوان يکي از روش‌هاي کاستن اين نوع خطرات پيشنهاد کرد و گفت: البته به دليل فرسودگي بيش از حد، امکان استفاده از روش‌هاي متداول شستشو در مورد بسياري از پارچه‌هاي قديمي وجود ندارد.

مينا کاکوئي اضافه کرد: استفاده از يخ خشک يا CO2 يکي از روش‌هايي است که مي‌توان براي اين نوع پارچه‌ها به کار برده شود.

وي با بيان اينکه يخ خشک شکل جامد کربن دي اکسيد است افزود:اين ماده غير سمي و غير خورنده در دماي 78/7 - درجه تصعيد مي‌شود و هر کيلوگرم از آنkj 573/1گرما جذب مي‌کند.

به گفته اين کارشناس ارشد مرمت آثار تاريخي؛ مرمتگران به دنبال استفاده از روش‌هاي مطمئن براي تميزکاري پارچه‌هاي تاريخي هستند تا ارزش‌هاي تاريخي و هنري اثر حفظ و ساختار فيزيکي و شيميايي الياف آسيب نبيند که اين ماده از اين ويژگي برخوردار است.

وي با بيان اينکه بيان داشت: به دليل تصعيد مستقيم يخ خشک، هنگام برخورد با آلودگي‌هاي سطحي در هنگام تبديل جامد به گاز با حالتي شبيه انفجار از جسم جدا شده و بدون آسيب به جسم همراه خود ذرات آلودگي را نيز از شيء جدا مي‌کند.

کاکوئي به صورت موردي توضيحاتي پيرامون عمليات مرمت پارچه تاريخي متعلق به حضرت مريم ارائه کرد و گفت: استفاده از آب به عنوان حلال با مقاديري اندک، اثر مثبتي بر فرايند تميزکاري نقاط آلوده پارچه‌هاي متعلق به مريم باکره داشته است./119



انتهای پیام/

کد خبر 138903157