انجمن‌هاي مردم نهاد سهيم در حفاظت از آثار تاريخي شوشتر

مدير پايگاه ميراث جهاني سازه‌هاي آبي تاريخي شوشتر با بيان مطلب فوق به ميراث آريا(chtn) گفت:با توجه به اينکه مردم شوشتر بسيار علاقه‌مند به آثار تاريخي شوشتر هستند بنابراين سعي شد از اين انجمن‌ها در راستاي حفاظت و ارتقا سطح اين آثار در شهرستان بهره‌گيري شود.

محمدحسين ارسطوزاده با اشاره به اينکه مجموعه بناهاي آبي تاريخي شوشتر متعلق به دوره هخامنشي و ساساني است،گفت: 14 اثر از اين بناها در قالب منظومه آبي شوشتر و يا نظام آبياري و آبي شوشتر با تلاش تمامي همکاران در سازمان ميراث فرهنگي به ثبت جهاني رسيد.

وي افزود:از زمان تاسيس پايگاه در سال 81 در پي جمع آوري اسناد و مدارک و تکميل پرونده براي ثبت جهاني اين اثر بوديم که از سال 85 به صورت جدي و عملياتي کارهاي پاياني براي ثبت جهاني اثر صورت گرفت و خوشبختانه پس از ارجاع به يونسکو اين اثر در فهرست آثار جهاني جاي گرفت.

اين مقام مسئول در پايگاه جهاني سازه‌هاي آبي شوشتر تصريح کرد:سال‌هاي گذشته اقدامات بسياري همچون مستندسازي،جمع آوري اسناد و مدارک،تشکيل مرکز اسناد و شواهد تاريخي مربوط به اين آثار و آثار مشابه در شوشتر انجام گرفت.

ارسطو‌زاده با اشاره به اينکه در جهت ساماندهي اين بناها فعاليت‌هاي بسياري صورت گرفت،گفت:همچنين در راستاي حفاظت و مرمت اين آثار اقدامات حفاظتي براي پيشگيري از تخريب و رفع عوامل آسيب رسان در صدر برنامه‌هاي پايگاه قرار داشت./117

انتهای پیام/

کد خبر 1389031724