3 الهه‌ باروري نماد اعتقاد و هنر  ايرانيان

به گزارش ميراث آريا (chtn) به نقل از روابط عمومي موزه ملي ايران؛ آثار برجاي مانده از دوران کهن، يادآور اهميت نقش زن از قديمي‌ترين ايام هستند و شايد بتوان اولين تجسم اعتقادي و هنري را در\" پيکره‌هاي زن\" دانست که با برخي ويژگي‌هاي مشابه در مناطق مختلفي از اروپا تا ايران کشف شده‌اند.

اين پيکره‌ها از سنگ و گل ساخته شده‌اند و از آنجاکه بدون چهره هستند هويت شخصي ندارند اما در تمامي آنها بر زن بودن تأکيد شده و اغلب در ابعاد کوچک ساخته شده‌اند.

به اين گونه پيکره‌ها نام مشترک ونوس داده شده است. در ونوس ويلندورف ناحيه‌اي در اتريش يکي از قديمي‌ترين اين پيکره‌ها با قدمتي نزديک به 25 هزار سال شناسايي شده است.

در کاوش‌هاي باستان‌شناسي در ايران، نمونه‌هاي قابل توجهه‌اي از پيکره‌هاي الهه حاصلخيزي يا ونوس يافت شده است.

در کاوش‌هاي تپه سراب کرمانشاه که توسط \"رابرت بريدوود\" در سال 1969 ميلادي انجام شده نزديک به 650 پيکره انساني بدست آمد که به جز 18 عدد از آنها بقيه پيکرک زن هستند.

مشهورترين پيکرک انساني بدست آمده از اين تپه، پيکرک معروف به \"ونوس سراب\" است که پيکرک زني را نشان مي‌دهد که نشسته و پاهاي خود را دراز کرده است.
همچنين در کاوش‌هاي سال هاي 1349 و 1357 در در يکي از تپه‌هاي معروف دشت قزوين به نام تپه زاغه نزديک دهکده حيدر آباد تعدادي از اين گونه پيکره‌ها کشف شدند.

بر اساس آزمايش‌هاي صورت گرفته اين آثار نزديک به شش هزار سال پيش از ميلاد تاريخگذاري شده‌اند. اغلب اين پيکره‌ها از \" معبد منقوش زاغه \" بدست آمده‌اند.
علاقمندان مي‌توانند براي بازديد از اين نمايشگاه همه روزه از 9 صبح تا 5 بعد از ظهر به طبقه دوم موزه ملي ايران واقع در خيابان امام خميني، نبش سي تير موزه ملي ايران مراجعه کنند./118

انتهای پیام/

کد خبر 1389031831