10 اثر معنوي بومي استان بوشهر در فهرست آثار معنوي کشور ثبت مي‌شود

به گزارش ميراث‌آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي اداره کل ميراث‌فرهنگي استان بوشهر مرضيه منصوري‌زاده کارشناس ثبت آثار گفت: اين اثرها مربوط به حوزه‌هاي دريانوردي و صنايع‌دستي هستند که گليم‌بافي و شبح‌سازي از جمله اين آئين‌ها به شمار مي‌رود.

وي اظهار داشت: در سال گذشته چهار اثر معنوي نان پوشي، چاووشي‌خواني،‌ سينه‌زني و دم‌دم سحري،‌ پرونده گزارش آن‌ها تهيه و براي ثبت به سازمان مرکزي ارسال شده است.

منصوي‌زاده اضافه کرد: بر اساس بررسي‌هاي انجام شده 30 اثر معنوي بومي در استان بوشهر قابليت ثبت در فهرست آثار ملي را دارد که پرونده مستند‌سازي آن‌ها بر ثبت، از سال آينده انجام مي‌شود.

وي بيان داشت: آئين‌هاي معنوي ريشه در تاريخ پرافتخار استان بوشهر دارد و معرف هويت فرهنگي، مذهبي و اجتماعي اين استان است، بنابراين ثبت آن‌ها به منظور حفظ و انتقال به نسل‌هاي آينده براي حفظ اين تاريخ، ضروري است.

منصوري‌زاده ادامه داد: از آنجا که منابع آثار معنوي مکتوب نيست و شفاهي و اطلاعاتي است که سينه‌ به سينه منتقل شده، در جمع‌آوري اطلاعات دقيق با جزئيات کامل و مصداق آن با مشکلات زيادي مواجه مي‌شويم.

وي در خصوص ثبت آثار تاريخي استان بوشهر گفت: تاکنون 322 اثر تاريخي شامل، بناهاي تاريخي، آثار و اشياء و محوطه‌هاي تاريخي و باستاني اين استان در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده و 30 اثر ديگر قابليت ثبت را دارد.

/106


انتهای پیام/

کد خبر 1389031932