مهدي ايزدي در ادامه خاطرنشان کرد: سياستها و برنامههاي بهسازي و تجديد حيات بافتهاي شهري در ايران پس از انقلاب اسلامي از سال ١٣٥٧ بر اساس بهسازي محورهاي فرهنگي، مراکز شهري، نوسازي و بازسازي بافت فرسوده و اکنون نيز براساس بسترسازي و توانمدسازي پي ريزي شده است.
وي در مورد طرحها و برنامههاي بهسازي محلات و مجموعهها در مراکز شهري گفت:اين طرحها شامل مجموعه مطالعات، برنامهريزيها و پيشنهاداتي است که در چارچوب طرحهاي موضعي يا موضوعي براي محدودههاي تعيين و تعريف شده توسط طرحهاي بالادست و يا مراجع قانوني تهيه و ملاک عمل مجريان طرحها، مالکان و ساکنان اين مناطق قرار ميگيرند.
ايزدي با اشاره به سه نسل از طرحهاي تهيه شده در محدودههاي تاريخي افزود: نسل اول مربوط به طرح بهسازي مرکز شهر تاريخي شوشتر و قم، نسل دوم مربوط به طرح بهسازي مرکز شهر تاريخي اردبيل، کرمانشاه و نسل سوم نيز از جمله طرح بهسازي مرکز شهر تاريخي يزد، کرمان در حال انجام است.
اين مقام مسئول اضافه کرد: اقداماتي چون تجهيز قلمرو عمومي، توسعه و ارتقاي زيرساختهاي شهري، بهبود شبکه معابر، توسعه و ارتقاي فضاهاي عمومي در مقياس شهري و محلهاي به عنوان يکي از مهمترين اقدامات محرک نوسازي بهشمار ميروند.
وي با بيان اينکه با اجراي اين سياست، علاوه بر تحکيم ساختار و استخوانبندي بافت، عاملي انسجامبخش در محدوده هدف، احياء و تقويت ميشود افزود: اجراي اين سياست ميتواند عامل محرک قوي براي هدايت جريان بهسازي و نوسازي باشد.
وي درادامه گفت:همچنين بهسازي و ساماندهي محورهاي شهري و محلهاي شرايط ادامه حضور زندگي ساکنان بافت را فراهم کرده و انگيزه حضور آنان را براي بهسازي و نوسازي بافت تقويت ميکند.
اين کارشناس با بيان اينکه برنامههاي بهسازي محلات، بيشتر به توسعه و تأمين خدمات مورد نياز محله توجه داشته است اظهارداشت: از جمله اين خدمات ميتوان به تأمين خدماتي همچون پارک محلهاي، زمين بازي، خانه بهداشت محله، کتابخانه، قرائتخانه، درمانگاه و ساير نيازمنديهاي کارکردي محلات محروم اشاره کرد.
وي با بيان اينکه در بخش مرمت و باززنده سازي بناهاي ارزشمند، تملک، مرمت و احياي عملکردي اين آثار صورت گرفته و به عنوان الگويي قابل تعميم توسط بخش خصوصي به دستگاهها و متقاضيان بهرهبرداري از اين آثار واگذار شده است گفت: برنامههاي احياء و مرمت ساختمانهاي تاريخي با هدف اعطاي زندگي جديد به کالبد کهن به موقعيت و ميزان تأثيرگذاري و استفاده از شيوههاي خلاقانه و منطبق با ساختار آثار نيز توجه ميکند.
ايزدي با اشاره به بناهاي مرمت شده نسل اول به بناهايي چون خانه طبيب بوشهر، حمام خان يزد، حسينيه ناظم التجار، خانه مويد اعلائي يزد، حمام وزير اصفهان اشاره کرد و يادآورشد: بناهاي نسل دوم شامل خانه شهيد توفيقي زنجان، خانه اعلم و نيلفروشان اصفهان، خانه ابريشمي رشت و بناهاي نسل سوم دربرگيرنده مدرسه هدايت اروميه، خانه تميزي و سمائيان اصفهان، کارخانه نساجي شيراز مرمت شدند./119
انتهای پیام/