به گزارش ميراث آرياchtn)) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، فرخ مسجدي در همايش تجليل از پيشکسوتان صنايع‌دستي آذربايجان شرقي جايگاه صنايع‌دستي در تامين‌نيازهاي معنوي انسان را برجسته شمرد.

وي با بيان اينکه توليد صنايع دستي و از جمله فرش در گذشته همراه با فراغ‌خاطر و هنرآفريني بوده است، گفت: فرش در تاريخ گذشته علاوه بر اين نيار جسمي موجبات تامين بخشي از نياز روحي و انتقال هنر را موجب مي‌شد و بار فرهنگي داشت.

معاون برنامه‌ريزي استانداري آذربايجان شرقي تصريح کرد: گسترش صنايع موجب شده است تا بعد معنوي توليد فرش ناديده گرفته شود و ماشين‌هاي صنعتي فقط در راستاي توليد بيشتر به کار آيند.
مسجدي با اشاره به هويت متعالي هنر فرش ايراني گفت: فرش در گذشته تاريخي ايران زمين فرهنگ، ارزش‌ و تاريخ را در خود متجلي داشت.

وي تاکيد کرد: صنايع دستي هرچند اهميت بسيار زيادي دارد اما نبايد لزوما در بخش اشتغال مورد توجه قرار گيرند و نگاه فرهنگي ممتاز به اين بخش نياز است.

معاون برنامه‌ريزي استانداري آذر بايجان شرقي گفت:‌ توسعه صنايع دستي افزايش درآمد طبقه پايين جامعه در پي دارد و توزيع مناسب درآمدها را در خود نهفته دارد.

وي با اشاره به جايگاه ايران و استان در صنايع دستي اظهار داشت: ايران يکي از سه کشور رده اول صنايع دستي در جهان است و آذربايجان شرقي نيز در کشور جايگاه ممتازي دارد و بايد از اين جايگاه برجسته جهاني در استان مراقبت شود.

مسجدي بار اصلي حراست از صنايع دستي را بر عهده هنرمندان استان برشمرد و گفت: ‌هنرمندن بايد از ظرفيت‌هاي موجود در راستاي تعالي و حفظ موقعيت‌هاي ممتاز صنايع دستي فرش مراقبت کنند.

وي تصريح کرد: ‌متاسفانه برخي از جلوه‌هاي پيشتازي کشورمان در بخش‌هاي مختلف از بين رفته است و بايد از ظرفيت‌هاي باقيمانده استفاده لازم را ببريم.
معاون برنامه‌ريزي استانداري آذربايجان شرقي گفت: روزگاري در معماري، کشتي‌سازي و سدسازي مقام ممتاز داشتيم ولي امروز اين جايگاه از بين رفته و بايد مراقب جايگاه ممتاز در صنايع دستي باشيم./106



انتهای پیام/

کد خبر 1389032230