حميده چوبک گفت: وجود آثار زيست از هزاره دوم پيش ازميلاد، دوران تاريخي به ويژه دوران اسماعيليه در دوران اسلامي از سده 5- 7 هجري در قلعههاي بيشمار و همچنين برخورداري از ميراث طبيعي چون کوهها، درياچه، رودها، درهها و منابع ارزشمند گياهي و جانوري غني، مجموعه زيستي پاي کوهي آباديها با معماري سنتي و هنرهاي سنتي چون گليمبافي از جمله ارزشهاي اين اثر تاريخي براي ثبت در فهرست ميراث فرهنگي جهاني به شمار ميروند.
وي اضافه کرد:دره الموت با مجموعه ميراث تاريخي، طبيعي و ميراث فرهنگي انساني، ميراث معنوي الموت را شکل داده و منظر فرهنگي الموت را به وجود آورده است.
وي با بيان اينکه کانون و مرکز دره الموت دژ حسن صباح است که به عنوان قلمرو بيشمار دو سده فرمانروايان اسماعيليه در ايران محسوب ميشود، افزود: از جمله آثار به دست آمده معماري ارزشمند آن ميتوان از کاخ خلفاي بغداد و معماري رسمي و استاندارد سدههاي مياني دوران اسلام مانند مسجد جامع اصفهان ومسجد جامع قزوين نام برد که در چرخه ارتباط سياسي، فرهنگي و هنري سرزمين ايران جاي دارد.
چوبک در پايان يادآور شد: باتوجه به گسترش يافتهها و قلعههاي اين فرقه در ايران درسراسر جهان اين پروژه در ارتباط و پيوند پژوهشي با ديگر مراکز بوده و از اين روي ويژگي فرامنطقهاي و فرامرزي يافته است./119
انتهای پیام/