محمدرضا بذرگر افزود: طي اين عمليات ساماندهي باغچه ها با آجر سنتي به صورت زيگزايک ، گچ کاري بدنه به صورت سنتي و احياء مقرنس و قطار بندي ها ، ساخت ارسي ودرک هاي طبقه فوقاني ، اجراي کف فرش اتاق ها با آجر سنتي به صورت قلع ملاتي و آجر کاري و بند کشي و تميز کردن سطوح نماي خارجي بنا در دستورکار قرار دارد.
وي افزود: اين برنامه مرمتي با در نظرگرفتن اعتباري حدود 280 ميليون ريال درحال انجام است .
بذرگر تصريح کرد: اين بنا، در دوره زنديه توسط کريمخان زند احداث شده و وجه تسميه هفت تنان نيز به به علت وجود هفت قبر متعلق به هفت عارف وارسته در اين مکان است ، که از نظر مردم از منزلت و جايگاه خاصي برخوردار بوده اند .
وي ادامه داد: اين بنا داراي ايواني است که سقف آن بر دو ستون سنگي يکپارچه ، استوار شده و بر روي اين ستونها نقش هاي ظريفي از گل و برگ با رنگهاي شاد و ملايم گياهي نقاشي شده که پس از گذشت چندين سال هنوز بخشهايي از آن ها باقي و مشاهده مي شود .
بذرگر گفت: اطراف ديوارها سنگ ازاره هايي از مرمر بکار رفته و اطراف تالار پنج تابلو نقاشي از رنگ روغن برروي ديوارها نوازشگر چشمهاي بينندگان است که گويا اثر آقا صادق ، نقاش مشهور دوره زنديه است .
وي ادامه داد: اين نقاشيها توسط نقاش و هنرمند فقيد شادروان محمد باقر جهانميري به همان طرح و نقش قديميش مرمت و بازسازي شده است .
بذرگر همچنين گفت: در جلو صحن ، حوض زيبايي وجود دارد که در قديم از آب رکناباد تامين ميشده و نارنجستان زيباي جنوب عمارت با باغچه اي پرگل و زيبا و درختان کهنسال خود، خيره کننده چشمان هر بيننده اي است .
وي خاطرنشان کرد: اداره کل ميراث فرهنگي، در ساليان گذشته به منظور ايجاد فضايي جذاب براي بازديد عموم اين بناي ارزشمند تاريخي را تبديل به موزه سنگهاي تاريخي کرد که مجموعه سنگهايي کتيبه دار و منقوش ارزشمند تاريخي مربوط به دوران پيش از اسلام و اسلامي دراين موزه در معرض ديد عموم قرار گرفت .
بذرگر اضافه کرد: بناي تاريخي هفت تنان در تاريخ 15 ديماه 1310 به شماره ثبتي 74 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده و تحت حفاظت سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري فارس است .
/104
انتهای پیام/