شبستان و گنبدخانه مسجد جامع همدان در قرق مرمتگران

به گزارش ميراث آريا(chtn) کارشناس دفتر امور پايگاه‌هاي ميراث فرهنگي با بيان اين مطلب افزود: مي‌توان گفت در اين راستا پايگاه بافت تاريخي همدان تا حد زيادي موفق عمل کرده است.

فريبا کريمي به مهمترين اقدامات انجام شده در اين پايگاه مانند؛ تشويق مردم و بازاريان به حفظ جداره کهن از يک سو و استفاده از المان‌هاي معماري آن در ساخت و سازهاي جديد اشاره کرد و گفت: در اين راستا فعاليت‌هاي مشارکتي نيز از سوي سازمان ميراث فرهنگي با مردم يا نهادهاي دولتي انجام شده است.

وي در ادامه خاطرنشان کرد: ميزان اين مشارکت به اقتضاي شرايط در طيفي از طراحي، ساخت، مرمت و ... تغيير کرد؛ از نمونه‌هاي آن مي‌توان به کپي و پياده‌سازي دوباره‌ يکي از جداره‌هاي بافت در خيابان شريعتي اشاره کرد که به عنوان مجموعه تجاري با نما و ساختار سنتي به کار مي‌رود.

اين کارشناس همچنين به ساختمان تعدادي از بانک‌ها اشاره کرد که با طراحي کارشناسان ميراث فرهنگي و همگون با بافت انجام شده است.

به گفته کريمي؛ از ديگر موارد حفظ جداره‌هاي کهن مي‌توان به برخي از خانه‌ها و تک بناها در خيابان‌هاي اصلي هم‌چون؛ خانه مشاهير اشاره کرد.

وي با اشاره به بازديد کارشناسان دفتر امور پايگاه‌هاي ميراث فرهنگي از مسجد جامع همدان اظهار داشت:اصل بناي مسجد از دوران سلاجقه و قابل مقايسه با مسجد جامع بروجرد است که در دهه 40 تخريب شده است.

کارشناس دفتر امور پايگاه‌هاي ميراث فرهنگي يادآور شد: شبستان و گنبدخانه بخش کهن باقي مانده مسجد است که به دليل مشکلات سازه‌اي مرمت اين بخش در حال انجام است. /118

انتهای پیام/

کد خبر 1389032548