احمد خوشنويس افزود: تجربه همايش رودکي پدر شعر فارسي سبب شد بسياري از ناتواني هاي خود را درک کرده و امروز با آسيب شناسي گذشته مي خواهيم بدانيم چطور بايد به سراغ فردوسي رفت.
وي با اشاره به اينکه حکيم ابوالقاسم فردوسي از اقبال خوبي در داخل و خارج از ايران برخوردار است، افزود:موظفيم تمام ظرفيت هاي موجود را سامان داده و از پتانسيل ها در جهت مسير اصلي همايش بهره برداري کنيم.
خوشنويس با تاکيد براي اين مهم که همه آنهايي که روي مدل انديشه بر بشريت کارکرده اند چهار محور رابطه انسان با خدا،رابطه انسان با انسان،رابطه انسان با خود و رابطه انسان با طبيعت را از ضرورت هاي انديشه مي دانند،افزود: با گذر سطحي بر شاهنامه فردوسي اين عناصر به طرز مشهودي به چشم مي آيد و يکي از اهداف برگزاري همايش تبيين همين انديشه فردوسي است.
وي ياداور شد: فردوسي با ارائه انديشه هاي بخردانه خود به ايران ها کمک خواهد کرد که بفهمند بين ايراني بودن و خدايي نگريستن چه رابطه هاي ناگسستني وجود دارد.
رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي بر اين مسئله که به اشتباه پهلواني در شاهنامه به زورآوري تعبير شده و اين انحراف از انديشه است،گفت:در شاهنامه روابط انساني در هر هيبتي يافت مي شود،روابطي که کاملا عادلانه تعريف شده ونشانه شناسي و رمز گشايي درست از پيام فردوسي وظيفه اي است ککه پژزوهشگران به عهده دارند و تلاش خواهيم کرد اين بحث را در همايش جهاني مورد توجه قرار دهيم.
وي با دعوت از نخبگان،انديشمندان و علاقمندان براي ارائه طرح هاي مورد نظر افزود: تبيين انديشه فردوسي طرح انديشه انسان است و اميدواريم با بهره گيري از توان اساتيد در آينده نزديک در ميان مردم حضور شاهنامه را به صورت قابل قبول تري شاهد باشيم./122
انتهای پیام/