راه‌اندازي مراکز آموزش صنايع دستي ثابت در  سيستان و بلوچستان‌

مدير کل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان سيستان و بلوچستان با بيان مطلب فوق به ميراث آريا(chtn) گفت: سال گذشته حدود چهار هزار نفر آموزش ديدند که 98 درصد آنها را بانوان تشکيل مي‌دهند.

حسنعلي شهرکي افزود: بيشتر آموزش ديدگان به ترتيب در شهرستان‌هاي زاهدان،‌ زابل، ايرانشهر و سراوان بودند که در رشته‌هاي سوزن دوزي، سکه‌دوزي و گليم‌بافي آموزش ديدند.

وي در خصوص بيمه هنرمندان فعال در رشته‌هاي صنايع‌دستي گفت:‌ هنرمنداني که تمايل به بيمه شدن دارند بايد در آزمون فني و حرفه‌اي شرکت کنند و پس از تأييد فني و حرفه‌اي، براي گذراندن مراحل مورد نظر به تأمين اجتماعي معرفي شوند.

مدير کل ميراث فرهنگي استان سيستان و بلوچستان با اشاره به ايجاد بازارچه صنايع‌دستي در استان،خاطرنشان کرد:‌ فاز مطالعاتي ايجاد بازارچه صنايع‌دستي انجام شده است و پيگير تخصيص اعتبار در اين خصوص هستيم.

لازم به ذکر است؛عمده ترين هنرهاي سنتي و دستي سيستان و بلوچستان، \"پشتي، گليم، قالي، سياه دوزي، سکه و آيينه دوزي، سوزن دوزي بلوچي، خامه دوزي، پريوار دوزي، حصيربافي، پرده بافي، سياه چادر بافي، سفالگري، جواهر سازي، آويزديواري از نوع اسفند، توليد ابزارآلات موسيقي، توتن و لنج سازي\" است./117

انتهای پیام/

کد خبر 1389032911