رويکرد کلي پايگاه جهاني سلطانيه بر روي عرصه متمرکز شد

مدير پايگاه ميراث جهاني سلطانيه با بيان مطلب فوق به ميراث آريا(chtn) گفت:در برنامه‌ اوليه پايگاه ميراث جهاني سلطانيه در سال 89 که يک برنامه کوتاه مدت در پلان مديريت محسوب مي‌شود،بر روي گنبد سلطانيه و عرصه آن که محدود 10 يا 12 هکتاري را شامل مي‌شود،متمرکز شديم.

عليرضا رازقي با بيان اينکه يکي از برنامه‌هاي پايگاه مربوط به نيروها مي‌شود، گفت:لازم است برخي از عادات غيرحرفه‌اي که مناسب با فضاي کارگاه جهاني حفاظت و مرمت نيست اصلاح شود.

وي خاطرنشان کرد:نيروهاي کارگاه پايگاه ميراث جهاني سلطانيه بايد استانداردهاي يک پروژه در در سطح جهاني را رعايت کنند.

اين مقام مسئول در پايگاه ميراث جهاني سلطانيه ادامه داد:اين موارد شامل ايمني نيروها،بيمه،اطفا حريق،لباس فرم نيروها و به طور کلي مباحث کارگاهي مي‌شود که بايد در سطح يک کارگاه با استانداردهاي جهاني انجام گيرد.

لازم به ذکر است،گنبد سلطانيه بزرگ‌ترين گنبد آجري جهان و مقبرهٔ اولجايتو است که نام خود را به سلطان محمد خدابنده تغيير داد و از آثار مهم دوره ايلخانيان به حساب مي‌آيد.

اين گنبد در شهر سلطانيه قرار دارد و در فهرست آثار ميراث جهاني به ثبت رسيده‌ و شامل سه بخش اصلي ورودي، تربت‌خانه و سردابه‌است.

اين بناي تاريخي داراي 5/48 متر ارتفاع و داراي هشت ايوان مرتفع و نزديک به 50 اتاق و حجره مي‌باشد. اين بناي عظيم تاريخي نخستين بناي آجري جهان و باشکوه‌ترين بناي اسلامي است که در دوران سلطان‌محمد خدابنده در مدت 9 سال ساخته شده است./117

انتهای پیام/

کد خبر 1389032913