همچنين نحوه چيدمان سنگ ها درموزه توسط کارشناسان مورد بررسي قرار مي گيرد.
اين گزارش حاکي است در بين سنگ هاي موجود در انبار اين موزه سنگهاي بسيار ارزشمندي وجود دارد که پس از بررسي و مطالعه در معرض ديد عموم قرار خواهد گرفت .
عزيزالله رضايي کارشناس باستانشناس اين اداره کل در اين خصوص اظهار داشت: در بين اشياء،سنگهاي بدلي بدست آمده وجود دارد که مطالعه و شناسايي آنها در تشخيص سنگ هاي اصلي از بدلي کمک شاياني به کارشناسان مي کند.
وي گفت : تعداد زيادي از اين سنگهاي اصلي و بدلي به تازگي بدست آمده که درمعرض ديد علاقمندان قرار خواهد گرفت .
براساس اظهارات اين کارشناس اين يافته ها روند تکميلي وفني ساخت سنگها و کتيبه ها را نشان مي دهد .
رضايي با اشاره به اينکه موزه سنگهاي تاريخي هفت تنان مهمترين موزه سنگ استان و يکي از مهمترين موزه هاي سنگهاي تاريخي کشور است، گفت: به قول لوارگوران موزه محل گسترش انديشه هاست و در همين راستا اشياء مکشوفه اطلاعات فني ارزشمندي را در اختيار علاقمندان و متخصصان اين اشياء قرار مي دهد .
وي افزود: همين طور که اطلاعات زيادي در خصوص معادن استخراج اين سنگها و حتي ابزارهاي به کاررفته در تهيه و ساخت اين نوع اشياء در اختيار کارشناسان قرار مي گيرد فن و مهارت شناخت سنگ ، به کارگيري سنگ و نحوه استفاده از آن را مي آموزد و در مجموع اين اشياء کلکسيوني از هنر و صنايع دستي زمان خويش است .
رضايي ادامه داد: موزه سنگ هاي تاريخي هفت تنان که دربناي تاريخي هفت تنان شيراز ايجاد شده است در ساليان اخير بسيار مورد توجه مسئولان قرارگرفته است .
وي گفت: به طوري که طي 2 سال گذشته نسبت به نورپردازي بنا ، استندهاي نگه دارنده سنگها ، مبلمان سايت ، ساماندهي سيستم صوتي مجموعه موزه و فضاي سبز محوطه اقدامات قابل توجهي انجام گرفته است و مرمت ساختمان موزه نيز درسال گذشته و سال جاري ادامه دارد.
/104
انتهای پیام/