کاهش زباله‌هاي طبيعت با اصلاح الگوي مصرف

مجتبي رضواني؛ معاون گردشگري استان مرکزي در گفتگو با ميراث‌آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: زباله توليد عام مردم است، بنابراين يک معضل بين‌بخشي به شمار مي‌رود و متولي رفع اين معضل تمامي ارگان‌هاي ذي‌ربط در اين حوزه هستند.

وي تصريح کرد: مهمترين موضوعي که در اين حوزه بايد مورد توجه قرار گيرد فرهنگ‌سازي است تا جايي‌که بدون دست يافتن به فرهنگ چگونگي برخورد با زباله‌هاي توليدي در طبيعت نمي‌توان آن را بر طرف کرد؛ حتي اگر تمامي ارگان‌هاي ذي‌ربط نسبت به جمع‌آوري زباله‌هاي رها شده در حوزه استحفاظي خود اقدام کنند.

رضواني اظهار داشت: يکي از روش‌هاي فرهنگ‌سازي در اين حوزه استفاده از المان‌هاي فرهنگي در محيط‌هاي طبيعي براي آگاه‌سازي مردم به منظور جلوگيري از رهاسازي زباله در طبيعت است.

وي اصلاح الگوي مصرف را از ديگر موارد تاثيرگذار در کاهش ميزان زباله‌هاي توليدي عنوان کرد و افزود: الگوي مصرف کشور ما به شدت به سمت توليد زباله است و بيشتر خريد روزانه يک خانواده تبديل به زباله مي‌‌شود.

معاون گردشگري استان مرکزي همچنين متذکر شد: بخش عمده‌اي از زباله‌هاي توليدي را زباله‌هاي تر تشکيل مي‌دهند که در آلودگي محيط طبيعي تاثير بسياري دارند، بنابراين با کاهش ميزان توليد زباله تر مي‌توان تا حدودي به رفع اين معضل کمک کرد.

رضواني از استفاده بيش از حد از ظروف يکبار مصرف به عنوان ديگر عامل تاثيرگذار در آلودگي طبيعت ياد کرد و گفت: امروزه روند زندگي طوري شده است که در بيشتر موارد از ظروف يکبار مصرف که جذب و دفع آن سال‌هاي متمادي به طول مي‌انجامد استفاده مي‌شود.

وي با بيان اينکه چنانچه الگوي مصرف مردم اصلاح شود، از ميزان زباله‌هاي توليدي در طبيعت نيز کاسته مي‌شود، به تفکيک زباله‌ها از مبدا اشاره داشت و افزود: از آنجا که بخش عمده‌اي از زباله‌ها نيز زباله‌هاي قابل بازيافت است، بنابراين با تفکيک اين زباله‌ها از مبدا حجم زباله‌ها به يک سوم کاهش پيدا مي‌کند و از ميزان زباله‌هاي رها شده در طبيعت نيز کاسته مي‌‌شود.

/115


انتهای پیام/

کد خبر 1389040118