مستندسازي و پژوهش شهرسازي آبادي‌هاي ميبد

مدير پايگاه پژوهشي شهر تاريخي ميبد با بيان اين مطلب به ميراث آريا(chtn)،گفت: مستندسازي و پژوهش شهرسازي آبادي‌ها جهت شناخت محله و مرکز محله‌ها، زير ساخت‌هاي طبيعي و مصنوعي ، قنوات و باغات و ... پژوهش هاي معماري به صورت گونه شناسي مساجد،خانه ها، حسينيه ها و پژوهش تک بناها و تهيه پرونده ثبت آثار و پژوهش آثار و تزئينات معماري از مهمترين اقدامات صورت گرفته در اين پايگاه است .

ذات الله نيک زاد افزود: همچنين تهيه طرح‌هاي حفاظت ، مرمت و توسعه عناصر و اجزاي شهري و معماري و اجراي آن مانند نارين قلعه، مسجد جامع شهر، مساجد جامع محله‌ها ، حسينيه‌ها و ميدان ها ، گذرها و کوچه باغ ها، ساباط ها، آسياب ، خانه‌ها، بازار و آب انبارها و بسياري از بناهاي ديگر نيز از ديگر اقدامات انجام شده در اين پايگاه پژوهشي است .

وي تصريح کرد: شهر ميبد در منطقه کويري ايران ، بر ميانه دشت يزد واقع است. آثار تمدني اين شهر به هزاره‌هاي دور مي رسد و بخش اعظم خاک ميبد نشان و سندي از گذشته را دل خود جاي داده است.

نيک زاد اضافه کرد: بناهاي خشت گلين با ايوان و بادگيرهاي يک طرفه سيماي کاملي از اين شهر کويري به شمار مي رود که به همراه سرسبزي باغات در هم تنيده با شهر تنوع خوبي بدان بخشيده است.
/104

انتهای پیام/

کد خبر 1389040121