جذب گردشگران مذهبي اولويت معاونت گردشگري

محمدرضا پوينده؛ مديرکل دفتر توسعه گردشگري سازمان در اين باره به ميراث‌آريا(chtn) گفت: اولويت نخست ما در برنامه توسعه گردشگري در سال جديد که روي آن تمرکز کرده‌ايم توسعه گردشگري زيارتي و فرهنگي است که همواره مورد تاکيد معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي بوده و در راس برنامه‌هاي معاونت گردشگري نيز قرار دارد.

وي با بيان اينکه در حال حاضر روي جذب شيعيان و مسلمانان سراسر دنيا در قالب گردشگري مذهبي تمرکز کرده‌ايم، متذکر شد: در کشور ما ظرفيت‌هاي بسياري براي جذب پيروان اديان مختلف وجود دارد که با توجه به اين جاذبه‌ها مي‌توان تورهاي خاص تعريف و از اين طريق گردشگر به کشور وارد کرد.

پوينده با اشاره به تشکيل کارگروه تحرک گردشگري مذهبي تصريح کرد: اعضاي اين کارگروه را مديران کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان‌هاي خراسان‌رضوي، فارس و قم، دبير ستاد بقاع متبرکه و برخي از فعالان توانمند بخش خصوصي در حوزه گردشگري مذهبي و فرهنگي تشکيل مي‌دهند که احکام اين افراد نيز با امضاي معاون گردشگري به آنان ابلاغ شده است.

وي افزود: جلسات اين گروه به شکل مداوم در حال برگزاري است و در اين راستا جلساتي را نيز با نهادهاي فرابخشي همچون مجمع تقريب مذاهب اسلامي، سازمان ارتباطات و جامعة‌المصطفي در مجموعه حوزه علميه قم داشتيم و اين نهادها نيز آمادگي خود را براي برقراري تعاملي دو سويه به منظور توسعه گردشگري مذهبي با بهره‌مندي از ظرفيت‌هاي موجود اعلام کردند.

مديرکل دفتر توسعه گردشگري با بيان اينکه در حال تکميل فايل اطلاعاتي خود در حوزه گردشگري مذهبي هستيم، اضافه کرد: از سفارتخانه‌هاي جمهوري اسلامي ايران در ديگر کشورهاي جهان خواسته‌ايم تا اطلاعات شيعيان کشورهاي مختلف را جمع‌آوري و در اختيار ما قرار دهند.

وي همچنين ادامه داد: با هدف آشنايي شيعيان کشورهاي مختلف با ظرفيت‌هاي گردشگري مذهبي ايران برگزاري کنگره گردشگري مذهبي براي ائمه جماعت کشورهاي مختلف را در شهرهاي تهران و مشهد براي سال جاري در دستور کار قرار داده‌ايم.

پوينده با اشاره به حضور ايران در نمايشگاه‌هاي گردشگري بين‌المللي گفت: بايد بپذيريم که تغيير ذهنيت مردم دنيا نسبت به ايران با توجه به تبليغات منفي و غيرمنصفانه‌اي که عليه جمهوري اسلامي ايران اعمال مي‌شود نيازمند هزينه کرد و تبليغ بيشتري است.

وي تصريح کرد: براي کشورهاي مسلمان و شيعه اين کار بسيار راحت‌تر است، چراکه شيعيان عاشق اهل بيت هستند؛ از سوي ديگر با کشور ايران و فرهنگ آن بيگانه نيستند، علاوه بر اين با بسياري از کشورها خطوط پروازي مستقيم از فرودگاه مشهد داريم که اين از نکات مثبت است.

مديرکل دفتر توسعه گردشگري متذکر شد: در حال حاضر حدود 300 ميليون شيعه و يک ميليارد مسلمان در دنيا وجود دارند، چنانچه روي جذب اينها به کشور تمرکز کنيم و بتوانيم يک درصد اين جمعيت را به کشور جذب کنيم سالانه بيش از چندين ميليون گردشگر مذهبي به کشور وارد مي‌شوند که مي‌توانند از اماکن مذهبي زيارتي ايران بازديد کنند.

پوينده همچنين خاطرنشان کرد: از افرادي که با عنوان گردشگر مذهبي به کشور وارد مي‌شوند مي‌توانيم با عنوان مبلغان گردشگري مذهبي ايران بهره ببريم و از اين طريق تبليغات گردشگري کشور را هر سال پررنگ‌تر کنيم. چراکه برند گردشگري کشور برند فرهنگي و مذهبي است و گردشگران مذهبي فرصت مغتنمي براي معرفي ايران در سطح جهان محسوب مي‌شوند.

وي با بيان اينکه سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري به تنهايي نمي‌تواند در راستاي توسعه گردشگري مذهبي اقدام کند، متذکر شد: در اين رابطه بضاعت تمام سازمان‌ها ذي‌ربط را به کار گرفته‌ايم تا از طريق برگزاري جلسات فرابخشي بتوانيم از اين ظرفيت به نحو احسنت استفاده کنيم.

/115



انتهای پیام/

کد خبر 1389040729