موزه معماري گام نخست شناخت هويت سرزمين است

رئيس انجمن معماري مفاخر ايران در گفتگو با ميراث آريا(CHTN) گفت: اولين موزه معماري در کشور مسکو در سال 1932 تأسيس شده و پس از آن در کشورهاي ديگر با همان شيوه و عملکرد ساخت اين موزه ادامه يافت.

عليرضا قهاري با اشاره به بهره‌برداري از فاز يک موزه‌ معماري در خانه \"دهدشتي\" استان بوشهر بيان داشت: اين موزه آغازي براي ايجاد بنيادهاي پژوهشي درباره ارزشمندترين دستارودهاي فرهنگ و تمدن ايران و ايراني است.

وي با بيان اينکه الگوي ساخت و ساز شهرسازي و معماري در اکثر شهرهاي تاريخي ما چون يزد و اصفهان ، معماري تهران شده است، افزود:معماري تهران هيچ سنخيتي با فرهنگ و اقليم و مناسبات اجتماعي ما ندارد.

وي ايجاد يک موزه معماري در هر استاني را پيشنهاد کرد و گفت: موزه معماري تنها مکاني براي نمايش آثار گذشتگان مان نيست بلکه مکاني براي آموزش و پژوهش نسل هاي آينده درباره معماري ايران است.

قهاري با اشاره به قدمت 200ساله بافت تاريخي تهران و بناهاي تاريخي انگشت شمار باقي مانده، ايجاد موزه معماري در تهران را امري ضروري عنوان کرد و گفت: در صورت نگهداري وجمع آوري اسناد و مدارک و حتي ساخت ماکت اين بناها و آموزش و پژوهش در اين موزه ها، دانشجويان معماري و صاحب نظران در هنگام اظهارنظر در مورد فرهنگ و اقليم و معماري به اين منابع استناد کرده و به سراغ الگوها و مجلات و ايده هاي غربي نخواهند رفت.

وي با بيان اينکه ايران به لحاظ قدمت تاريخي مي تواند موزه معماري پرباري داشته باشد، اظهارداشت: نياز کشور ما برخلاف کشورهاي ديگر فقط جمع آوري مدارک و اسناد و مستندسازي هاي انجام شده و يا حتي نمايش ماکت بناهاي تاريخي در محلي به عنوان موزه معماري است.

اين مقام مسئول با اشاره به اينکه اقليم‌ها، فرهنگ‌ها و آداب و رسوم هاي مختلف هر شهري معماري خاص آن شهر را به وجود آوره است، گفت: موزه معماري هر شهر ويژگي هاي خاص خود را دارا است و با ديگر شهرها متفاوت خواهد بود./119






انتهای پیام/

کد خبر 1389040752