وي محوطههاي مربوط به دوران نوسنگي شامل؛ حاجي فيروز، سيلک، زاغه، چشمهعلي و ... را از جمله محوطههايي معرفي کرد که در آنها مراحل اوليه تدفين به روش گورخمره شکل گرفته است.
ميرکلا در ادامه گفت: براساس بررسيها و پژوهشهاي پراکنده انجام شده در محوطههاي تاريخي بسياري چون؛ شوش، کنگاور، طاقبستان و گرمي مغان تدفين به شيوه گورخمره مشاهده شده است.
به گفته کارشناس ارشد سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري مازندران؛ آگاهي از روشهاي مرسوم تدفين به شيوه گورخمرهاي در فرهنگهاي مختلف کمک شاياني در بازسازي فرهنگ معنوي تدفين و شناخت آئينهاي اعتقادي دوران مختلف پيش از تاريخ و تاريخي ارائه ميکند.
مدير پروژه محور تاريخي فرهنگي با اشاره به مطالعه مواد فرهنگي کشف شده از محوطه تاريخي ناصرآباد کجور در اين تحقيق، يادآور شد: در اين تحقيق تلاش شد حضور فرهنگ و تمدن اشکاني در منطقه سوقالجيشي کجور تا حدودي مشخص شود. سپس مقايسه و واکاوي نتايج بدست آمده از پژوهش با آثار مشابه در حوزههاي جغرافيايي و فرهنگي مختلف ايران براي تکميل آئينهاي اعتقادي اشکانيها در مورد تدفين به شيوه گورخمرهاي انجام شد.
منطقه کجور واقع در غرب مازندران به عنوان يکي از دو بخش مهم و وسيع شهرستان نوشهر در بيشتر دورههاي اسلامي به عنوان يک حوزه مستقل و استاني جدا نقش بسزايي در حاکميت سياسي کشور داشته است./119
انتهای پیام/