حميده چوبک اضافه کرد:بر اساس اين طرح، از نفوذ آبهاي سطحي ناشي از بارشهاي فصلي به ساختارهاي معماري جلوگيري شد و پس از آن، تا حد امکان به بيرون از محوطه هدايت شدند.
وي در ادامه گفت: در طراحي سيستم نگهداري، براي حفظ استبل دوره صفويه و همچنين حفاري بخش زيرين آن به منظور دسترسي به دوره سلجوقي، دو اصل عامل ايمني و اقتصادي از نظر استفاده حداقل از مقدار مصالح مصرف شده در نظر گرفته شد.
چوبک به ديگر عناصر معماري دژ مانند ديوار آجري و سنگيي، کف آجري و گچي و پوشش آجري وسنگي که بايد حفاظت شوند اشاره کرد و گفت: بازسازي ديوارها براساس طرح حفاظت و الگوي باقي مانده و با اولويت قرار دادن ديوارهاي پيراموني دژ انجام شد به طوريکه بخشهاي جديد مرمت شده از بخشهاي قديمي به طور کامل، قابل جدا کردن است.
به گفته اين مقام مسئول؛ حفاظت از ديوارها با درنظر گرفتن ويژگيهاي هر لايه انجام شد تا از بروز آسيب به اصالت آنها جلوگيري شود.
چوبک همچنين در مورد حفاظت از طاقهاي اين دژ يادآور شد: در مواردي که بخشي از طاق مورد نظر آسيب ديده و تحت تأثير عوامل آسيب رسان قرار داشت پس از مستندنگاري و تهيه الگوي اصلي و براي جلوگيري از آسيب بيشتر بازسازي بخشهاي تخريب شده انجام شد./119
انتهای پیام/