دبيري نژاد با اشاره به اينکه اين ساعت آفتابي سنگي به گونه اي طراحي شده که بايد در محوطه باز و در معرض آفتاب باشد اظهارداشت: ابتدا در يک دوره آزمايشي موقعيت آن بررسي ميشود و در صورت مشاهده نشانههاي آسيب محيطي بر روي آن، کارشناسان مرمت برنامهريزيهاي حفاظتي لازم را انجام خواهند داد.
وي دليل نصب ساعت آفتابي ياد شده در اين محل را احياي دوباره و بازسازي نشانههاي تاريخي ميدان مشق دانست و گفت:اين ساعت، يکي از دقيقترين ساعتهاي آفتابي است که تاکنون طراحي و ساخته شده است و تعدادي از مورخان نجوم در ايران بر روي اين ساعت آفتابي مطالعاتي نيز انجام داده اند.
دبيري نژاد به پاکسازي، بازسازي و نيز مرمت برخي از بخشهاي مفقود شده اين ساعت آفتابي اشاره و هدف از برگزاري اين مراسم را آشنايي بيشتر مردم با ساعتهاي آفتابي و کار با نجوم عنوان کرد.
به گفته رئيس مؤسسه کتابخانه و موزه ملي ملک؛ همچنين در اين مراسم فيلمهاي کوتاه تهيه شده در مورد اين اثر و تلاش کارشناسان براي مرمت آن به نمايش گذاشته خواهند شد.
وي با اشاره به کاربرد ساعت آفتابي در دوره اسلامي براي تشخيص ساعتهاي شرعي افزود: ساعت آفتابي در ايران به عنوان يک اثر تاريخي در طول ساليان مختلف کاربردهاي متفاوتي داشته و بسياري از منجمان و دانشمندان تمايل به توليد ساعتهاي آفتابي مختلف با دقت بيشتر داشتند.
اين مقام مسئول با اشاره به انواع ساعتهاي آفتابي عمودي و افقي بيان داشت: برخي از اين ساعتهاي آفتابي فقط داراي امکانات مشاهده زمان در روز نبودند بلکه در شب هاي مهتابي نيز براي تعيين زمان استفاده مي شدند.
خاطرنشان ميشود؛ در اين مراسم، محمد باقري به عنوان يابنده و اهداء کننده اين اثر به موزه ملک و يکي از پژوهشگران نجوم ايران و سردبير مجله تاريخ علم در مورد شيوه کار و معرفي سازنده اين ساعت سخنراني خواهد کرد.
اين مراسم روز يکشنبه 20 تيرماه سال جاري ساعت 15در محل کتابخانه و موزه ملي ملک واقع در ميدان امام خميني برگزار خواهد شد./119
انتهای پیام/