مسعود علويان صدر با بيان اينکه فرش، مظهر زيبايي و حيات بخشي است بيان داشت: فرش بيانگر حيات انساني است که به واسطه سر پنجههاي عشق به کالبد بي جاني از روح طبيعت دميده ميشود.
اين مقام مسئول، فرش را زائيده ذوق و سليقه ايرانيان دانست و يادآور شد: فرش آذربايجان، نشاندهنده شناخت، ذوق و سليقه تمامي مردمان ايران است و به واسطه اين شناخت، هنر آذربايجان در عرصههاي مختلف معرفي شده است.
علويان صدر هنر فرش را عکس العمل يک ملت در آئينه زمان، توصيف کرد و گفت: نخستين خاستگاه فرش که قدمتي بيش از 2500 سال دارد از ايران فرهنگي بزرگ، نشات ميگيرد.
وي با بيان اينکه نميتوان نام فرش را از ايران جدا کرد تاکيد کرد: شکوه اين ابتکار در شمال غرب و آذربايجان متجلي شده است.
به گفته اين مقام مسئول؛ افکار و انديشهها، آداب و رسوم و تمام يافتههاي فرهنگي ملت در فرش، معني و محتوا مييابد که در تاريخ ريشه دارد، در حال، زندگي ميکند و در آينده پرورش مييابد.
معاون حفظ، احيا و ثبت آثار ادامه داد: فرش، دانش هماهنگ با محيط است و اين ويژگيهاي ويژه است که هويت را به عنصري شاخص در منطقه تبديل ميکند.
وي به عجين بودن فرش با آميزههاي اسلامي اشاره کرد و گفت: همواره ديانت ما مقطعي از تجلي مساوات و عدل در فرش بوده است، اين آموزههاي ديني است که در قالب افکار و سنن والا در فرش ظهور يافتهاند.
به گفته علويان صدر؛ اين ويژگيهاي منحصر بفرد فرش که محدوديت زماني و مکاني ندارد ما را بر آن داشت تا اين هنر ارزشمند را به ثبت ملي برسانيم./118
انتهای پیام/